Před dvěma lety rozvážel jídlo, teď je z něj šampion UFC. Cesta Brazilce na vrchol byla hodně trnitá

Před dvěma lety rozvážel jídlo, teď je z něj šampion UFC. Cesta Brazilce na vrchol byla hodně trnitá Alexandre Pantoja | zdroj: Profimedia

Nový šampion UFC musel hodně obětovat, aby se vydrápal na vrchol. Nakonec se to ale povedlo a Brazilec Alexandre Pantoja prozradil svůj příběh.

O víkendu se Alexandremu Pantojovi splnil sen, když mu šéf UFC Dana White po pětikolové bitvě s Mexičanem Brandonem Morenem připnul okolo pasu šampionský pás muší váhy. "Hej lidi, až poznáte můj příběh, budete mě milovat," prohlásil pak se slzami v očích a ukázal do publika na svou manželku a dva syny. "Makal jsem na to opravdu tvrdě, nedokážete si to ani představit."

Více se pak rozpovídal v pořadu The MMA Hour. Ačkoliv je pro něj rodina to nejdůležitější, během pandemie si nemohl dovolit mít ji s sebou v USA, kde se ve slavném American Top Teamu připravuje na zápasy. A tak se na dlouhých 8 měsíců odloučili. "To byla pro mě ta největší oběť," přiznal.

Zlom nastal až po výhře nad Manelem Kapem v únoru 2021. Za peníze totiž pronajal dům a přivezl manželku s dětmi do Spojených států. "Ale když byli zpět, tak peníze došly. Má žena tedy začala uklízet domy a já rozvážet jídlo."

Další zápas následoval v srpnu téhož roku. "Týden před figtem s Royvalem jsem rozvážel jídlo v dešti, byl jsem nemocný. Byl jsem hodně nemocný a dost jsem se bál, abych znovu nechytil covid. Modlil jsem se, aby to nebyl covid, protože jsem měl jen tak tak na zaplacení účtů na další měsíc." Dodal, že měl také kompletně utržený křížový vaz v koleni, přesto tehdy Bohu děkoval za to, že nakonec mohl do zápasu nastoupit.

"Věděl jsem, že s penězi ze zápasu budu mít dost tak na šest měsíců žití. Ale pak mi Bůh dal ten fight, já ho vyhrál a dostal jsem taky bonus, takže jsem mohl jít na operaci a dobře se zotavit."

Vrátil se až loni v létě rychlým vítězstvím nad Perezem, o rok později přišla titulová šance. Sám Pantoja ještě před střetem s Brandonem Morenem řekl, že osobně pás nijak nepotřebuje k tomu, aby se cítil jako šampion, ale rád by ho získal pro lidi, kteří mu pomáhají. Především pro svého kouče Marcose “Parrumpinhu” da Mattu, který by podle něj měl získat ocenění trenér roku.

A jak to bude s novým šampionem dál? Ačkoliv Morena porazil už třikrát, rád by si s ním dal další zápas. "Myslím, že to všichni chtějí vidět znovu. Já jsem ten fight ještě neviděl, ale každý mi říká, že to byl jeden z nejlepších zápasů v muší váze, jeden z nejlepších tituláků."

Na odvetu ale nejspíš nedojde hned. "Podle mě by se měla každá divize hýbat. On a Deiveson Figueiredo tu naši zdržovali dva nebo tři roky, takže pojďme na další chlapy v divizi. Vím, že všichni chtějí vidět další zápas s Morenem, ale uvidíme, co řekne Dana White. Myslím, že by možná proti sobě mohl postavit nějaké dva chlapy a vítěz by bojoval se mnou."

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články