Trenér omylem prozradil, kdo bude dalším soupeřem Khamzata Chimaeva

Trenér omylem prozradil, kdo bude dalším soupeřem Khamzata Chimaeva Khamzat Chimaev | zdroj: FOTO: UFC

Zdá se, že o dalším soupeři pro Khamzata Chimaeva je rozhodnuto. Tohle jméno ale asi čekal jen málokdo.

Když si bývalý šampion welterové váhy UFC Kamaru Usman řekl o zápas s Khamzatem Chimaevem, zdálo se to jako jasná volba. Jenže jednání se zřejmě zasekla na váhové kategorii, v níž by se spolu utkali. Čečenec totiž naposledy nezvládl splnit limit 77,6 kg a šéf Dana White dal najevo, že jeho další cestu vidí ve střední váze (84 kg).

Usman sice nejdříve prohlásil, že nemá problém jít o váhu výš. Ve welteru koneckonců patřil k nejmohutnějším bojovníkům, svůj názor však očividně přehodnotil. Na setkání s novináři před pár dny už Chimaevovi vzkazoval, ať prostě zhubne, anebo přestane s "online flirtováním".

Khamzat samozřejmě odpověděl. "Říkals, že chceš bojovat v 84 kilech, že pro tebe váha není žádný problém. Jsi strašák, ale já jsem vlk. Pojď nahoru."

Už před pár dny se přitom objevily spekulace, že příštím soupeřem Chimaeva bude Jared Cannonier. Ty teď nechtěně potvrdil trenér Azamat Dugulubgov, který na Instagramu napsal, že měl sice zpožděný let, ale nemrhal čas a využil ho pro studium příštího Khamzatova soupeře. Vyjádření doplnil fotografií tabletu, na němž právě sledoval zápas. Onoho soupeře sice začmáral, ale ne dostatečně. Fanoušek s přezdívkou "Anderson Gold" pak vykonal doslova detektivní práci, s níž se pochlubil na sociálních sítích. Z výsledku je jasné, že dalším protivníkem má být Jared Cannonier.

Dávalo by to smysl, Cannonierovi totiž aktuálně patří ve střední váze čtvrtá příčka a v případě vítězství by se tam tak Chimaev posunul na dosah titulové šanci. Jejich zápas by se měl odehrát na turnaji UFC 294, který se uskuteční v říjnu v Abu Dabí. Nic ale samozřejmě není oficiální a je samozřejmě možné, že se Khamzat nakonec utká s někým úplně jiným.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články