Nechápu, jak se Procházka mohl stát šampionem, vypálil Chimaev a zpátky přišla rázná reakce

Nechápu, jak se Procházka mohl stát šampionem, vypálil Chimaev a zpátky přišla rázná reakce Jiří Procházka a Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Chimaev opět připomněl, jak prý Jiřího Procházku porážel na tréninku a proto ho naštvalo, že se český samuraj do UFC dostal dřív. Tentokrát to ale nezůstalo bez reakce.

Výzvě od Khamzata Chimaeva v UFC neunikne takřka nikdo. Jeho primárním revírem bývala divize do 77 kg, ale po posledním fiasku nyní přiznává, že tam absolvuje už jen maximálně dva zápasy, načež se přesune do střední váhy (84 kg), kde si již domlouvá střet s šampionem Perreirou, Robertem Whittakerem, Paulem Costou a nebránil by se případně ani souboji s Marvinem Vettorim.

Ani tam ale cesta čečenského vlka zřejmě neskončí. Chimaev plánuje, že následně přejde do polotěžké váhy (93 kg). Tam už si začal připravovat půdu pro souboj s Jiřím Procházkou, o němž neustále vypráví, jak jej při společném tréninku snadno porážel, což český samuraj zpochybnil.

Khamzat si ale stojí za svým a během rozhovoru v pořadu The MMA Hour společné tréninky znovu vytáhl. "Nelži prosím, chlape. Můj manažer má videa, jak to probíhalo. Asi jsi zapomněl, že náš gym má kamery," vzkázal Jiřímu.

"Když bojoval v RIZINu a já v Brave, tak jsme spolu trénovali. Měli jsme tvrdý sparring a já vyhrál spoustu kol. Hodněkrát jsem mu dal submisi, hodněkrát jsem ho porazil. A pak se stane šampionem. Jak? To nevím, asi je ta divize plná špatných bojovníků. Nechápu, jak se mohl stát šampionem. U některých chlapů tomu prostě nerozumím," pokračoval Khamzat. 

"Když ho UFC podepsalo, tak jsem volal svému manažerovi – proč dostal smlouvu on a ne já, když jsem ho v gymu porazil. Manažer mi odpověděl, že měl titul z RIZINu, tak jsem se ptal, proč já o žádný nikdy nebojoval. V BRAVE mě drželi blízko, ale pak přišel koronavirus a já podespal s UFC. Je to skoro vtipné, že jsem nikdy neměl žádný pás. Ale pokud budu mít hodně peněz, tak je mi to jedno."

Procházku jeho vyjádření neminulo, a tak mu přes sociální sítě poslal zpět veřejný vzkaz. "Člověče, kdo potřebuje pořád vytahovat tyhle 4 roky staré věci? Interní informace z gymu. Až se příště potkáme v kleci, ukážu ti svou skutečnou sílu, už to nebudu brát na lehkou váhu. Nemluv tak moc o ostatních, měj víc rád sám sebe."

"Brzy se vidíme, chlapče. Respekt. Pojďme bojovat ve Švédsku. V červnu nebo v červenci," odepsal "Borz" a označil v příspěvku šéfa UFC.

Je však nepravděpodobné, že na souboj v dohledné době dojde. S Khamzatem má UFC plány v nižších váhových divizích, ideálně by asi nejprve získal pás welterové divize, a pak se přesunul do střední váhy. Na Jiřího Procházku zase nejprve čeká titulový zápas v polotěžké divizi, kde jím uvolněný titul získal Američan Jamahal Hill. Do budoucna by však mohlo být zaděláno na superfight obrovského kalibru, který by mohl mít obrovskou sledovanost. Záležet ale bude na tom, jak si Jiří s Chimaevem povedou, případná prohra jednoho z nich by totiž mohla plány na společný duel zhatit, protože by mu ubrala na atraktivitě.

Zdroje:  Instagram - Jiří Procházka , The MMA Hour

Nejnovější články