Procházka zhodnotil nového šampiona a už se těší, až začne s přípravou na něj

Procházka zhodnotil nového šampiona a už se těší, až začne s přípravou na něj Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas víkendového UFC 283 si samozřejmě nenechal ujít ani Jiří Procházka, vždyť se bojovalo o jím uvolněný titul. Co ho překvapilo a na kdy vyhlíží svůj návrat do boje?

 

"Je to dobrý krok pro polotěžkou divizi a jsem za to rád. Jamahal je mladý chlap, je nebezpečný a rád před sebou uvidím někoho, jako je on, kdo pro mě bude výzvou. Těším se, až začnu s tréninkem," zhodnotil český samuraj situaci na vrcholu své váhové kategorie v pořadu The MMA Hour. Zápas ho prý tak namotivoval, že si ihned vyrazil zatrénovat na zahradu, odkud také novému šampionovi poslal vzkaz.

"Myslím, že mě od něj nic nepřekvapilo. Možná to, že mluvil o své síle, že když Glovera trefí, tak bude konec, ale místo toho Glover ukázal, že nemá až takovou sílu," zamyslel se Procházka nad Hillovým výkonem. Víc ho prý překvapil Teixeira, který v jeho očích nepodal nejlepší výkon.

Ačkoliv se Hill po vítězství posune v oficiálním žebříčku na vrchol polotěžké divize, pro Jiřího se tím nic nemění, pouze mu to dodává motivaci. "Na papíře je právě teď Jamahal tím nejlepším, ale já jsem pořád tady a pracuju na tom, abych byl zpět na papíře tím nejlepším. Normálně se považuji za tu nejlepší polotěžkou váhu na světě, to je můj názor," vysvětlil.

Brzy se možná dočkáme vzájemného poměření sil v kleci. Český bojovník uvedl, že rameno se zlepšuje rychleji, než všichni čekali. Už příští týden se navíc chystá na prvotřídní rehabilitaci do Las Vegas.

"Myslím, že bych mohl být zpátky v červenci nebo srpnu, nějak tak. Za šest nebo sedm měsíců. Já ale nechci být jen co nejrychleji zpátky, to není ten nejlepší přístup. Chci si být jistý, že mé tělo pracuje na 200 procent. Myslím, že by to mohlo být letos v létě, nechte mě na tom pracovat a já budu zpět, jak nejrychleji to půjde," slíbil fanouškům.

"Nevím, jestli na mě Jamahal chce čekat do léta. Pokud ano, tak by to bylo nejlepší, protože si na něj brousím zbraně. Pokud ale chce bojovat v blízké budoucnosti, tak je mi to jedno. Jak už jsem říkal, chci vidět polotěžkou divizi v pohybu. Jsou tam dobří chlapi a vítězství Jamahala vnímám jako dobrý krok, jsem za to rád."

Pokud by se Hill chtěl vrátit do oktagonu dříve než v létě, měl by podle Procházky obhajovat proti Anthonymu Smithovi, s kterým měl koneckonců domluvený zápas předtím, než jej UFC nečekaně katapultovalo do titulového souboje s Teixeirou. Právě Smith sice nakonec novému šampionovi pomáhal s přípravou na Brazilce, oba ale dali najevo, že jsou profesionálové a o titul se spolu rádi pobijí. Jamahal ale ještě před ziskem titulu, že do léta si na Procházku klidně počká, navíc si měl ze zápasu s Teixeirou odnést zlomený nos, takže bude také potřebovat nějaký čas na rekonvalescenci.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články