Procházka poslal novému šampionovi rázný vzkaz, ze kterého jde mráz po zádech

Procházka poslal novému šampionovi rázný vzkaz, ze kterého jde mráz po zádech Jiří Procházka s titulem UFC na brněnském náměstí | zdroj: Profimedia

Nový král polotěžké divize Jamahal Hill se bude muset mít na pozoru. Jiří Procházka si totiž plánuje přijít pro svůj titul.

 

Jiří Procházka měl v listopadu obhajovat svůj titul v odvetném zápase s Gloverem Teixeirou, jenže místo toho si ošklivě zranil rameno a nakonec svůj titul uvolnil, aby polotěžká divize nestagnovala. A dnes se na turnaji UFC 283 v brazilském Riu de Janeiru rozhodovalo o jeho nástupci mezi veteránem Gloverem Teixeirou a Jamahalem Hillem.

43letý Teixeira v zápase ukázal neskutečnou odolnost a bojovné srdce, ale na o 12 let mladšího Hilla nakonece nestačil. Hill měl převahu v postoji, kde Teixeiru několikrát dostal do velkých problémů a naopak většinou dokázal ubránit Gloverovy takedowny. Ukončit starého tvrďáka ale nedokázal a Teixeira po pětikolové bitvě nakonec prohrál na body.

Jamahal Hill se tak stal šampionem polotěžké váhy, což neušlo Procházkovi, který vyslal novému králi divize stručný, ale rázný vzkaz:

“Gratuluji! Já přijdu!” řekl Procházka na videu klidně. “Já přijdu!!!” zakřičel poté ještě jednou hromovým hlasem.

Jiří má od UFC za své vstřícné gesto s uvolněním titulu přislíbeno, že jakmile bude zdravotně připravený, půjde rovnou zápas o titul s novým šampionem. Sám Procházka prozradil, že mu lékaři oznámili, že pokud všechno půjde podle plánu, mohl by být připraven opět bojovat za 6 měsíců od zranění. To znamená, že možná už v květnu nebo červnu by mohlo dojít k souboji o titul mezi Procházkou a Hillem.

Do té doby je však ještě spousta času a stát se může cokoliv. Hill se může zranit, nebo může v mezidobí přijmout zápas s jiným soupeřem, který by ho mohl titulu zbavit. Zatím to ale vypadá, že bychom se přece jen mohli dočkat titulového zápasu mezi Hillem a Procházkou.

Oba dva jsou vynikající postojáři, kteří pro KO nechodí daleko, ale Jiří má v tomto ohledu přece jen mnohem lepší reputaci. Zatímco Hill zvítězil na KO (nebo TKO) v 7 ze svých 14 zápasů, Procházka stejným způsobem ukončil 25 soupeřů z celkových 33. Z toho ještě navíc 3 soupeře dokázal utáhnout na submisi.

Hill se ale podle všeho před českým bojovníkem skrývat nehodlá. Už před zápasem s Teixeirou nový šampion prohlásil, že zápas s Procházkou by jenom uvítal :

“Není to tajemstvím, volám po zápase s Jiřím už roky. Chci bojovat s Jiřím. Chci Jiřího už roky. Chci ten zápas,” řekl Hill na předzápasové tiskové konferenci. Jestli ale bude Procházka jeho prvním vyzyvatelem prý záleží na tom, jak rychle se český bojovník dokáže dát dohromady. “Říká, že by mohl být zpátky už za 6 měsíců nebo v létě. Mohl bych na něj počkat. Nebo prostě někdo jiný, kdo bude na řadě.”

Zdroje:  Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články