Věřím, že bych Glovera ukončil v prvních dvou kolech, uvedl Procházka a nabídl názor na dění v polotíze

Věřím, že bych Glovera ukončil v prvních dvou kolech, uvedl Procházka a nabídl názor na dění v polotíze Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Stačilo málo a Jiří Procházka do odvety s Teixeirou nastoupil. Stále věří, že by i se zraněným ramenem dokázal zvítězit, a vyhlíží brzký návrat. Co říkal na souboj Blachowicze s Ankalaevem a jak vidí situaci ve své divizi?

Jiří Procházka je sice na několik měsíců mimo hru, stačilo však málo a býval by do odvety s Gloverem Teixeirou nastoupil i se zraněním. Důvodem, proč se nakonec rozhodl odstoupit, byl i příběh TJe Dillashawa, který na konci října nastoupil do boje o titul bantamové divize rovněž se zraněným ramenem a špatně dopadl. Tomu se chtěl Procházka samozřejmě vyvarovat, přiznal ale, že kdyby se to nestalo, do zápasu by možná také šel.

"Pořád myslím na to, že jsem měl do toho zápasu jít, protože věřím, že bych to zvládl vyřešit, že bych to ukončil v prvním kole, abych tam nebyl déle, než by bylo nutné," rozpovídal se český bojovník v pořadu The MMA Hour. Prý by to koneckonců nebylo poprvé, co nastoupil do zápasu nemocný nebo zraněný. "Každý, kdo dělá tenhle sport. Opravdicky. Kdo je válečník. Tak je tu jen jedna cesta – jít do zápasu a zvítězit. Je jedno, co je s tělem."

Vzdát se pásu pro něj nebylo snadné. Při debatě se zástupci UFC ale pochopil, že "show must go on" (show musí pokračovat). "Beru to tak, že takový je život a tenhle čas využiju, abych byl silnější," prohlásil odhodlaně.

Ačkoliv šéf UFC Dana White uvedl, že je Procházka blázen, když si myslí, že bude za půl roku zpátky, český bojovník zůstává optimistou. "Spousta lidí říká, že je nezbytné to vydržet 8-9 měsíců, ale já své tělo znám a věřím, že to zvládnu spravit za 3 nebo 4 k plné síle. V mém životě není nic nemožné. Když si vytyčím cíl, budu na něm pracovat 24 hodin, dnem i nocí," prohlásil odhodlaně. "Věřím, že je v lidstvu síla, kterou můžeme využít, se vší pokorou a silou, jen tomu věřit. Budu zpět, jak nejrychleji to půjde, silnější než kdy předtím."

Jiří Procházka Jiří Procházka má před sebou jasný cíl | zdroj: Profimedia

V mezičase Procházka samozřejmě nepřestává sledovat dění ve své divizi. Ankalaev podle něj Blachowicze porazil, ale bylo to těsné. Na Dagestánci ocenil především válečnického ducha, když dokázal vyhrát i s totálně rozkopanou nohou. K polskému bojovníkovi byl naopak kritický za to, že nevyužil šanci soupeře ukončit. Souboj ho ale celkově moc nenadchl.

"Nedali tomu zápasu 100, 200 procent, aby titul získali. Pro mě je to jedoduché – když jsi v UFC a bojuješ o titul, nebo v kterémkoliv zápase, nezáleží na tom, tak tam musíš jít a bojovat jako o život. Tady bylo hodně strategie a taktizování," vyslovil nahlas to, co si myslí spousta fanoušků.

Vypadá to, že je nakonec rád, že se vedení rozhodlo dát titulovou šanci jiným. "Naše divize se musí hýbat dopředu, protože já to vidím tak, že jsem jediný, kdo se neustále vyvíjí a ukazuje pravý potenciál polotěžké váhy. Je tam totiž spousta chlapů, kteří bojují, aby vyhráli, jen aby vydělali peníze," nabídl svůj pohled, kterým se možná dotkne mnoha kolegů. "O tomhle to není, je to o nejlepších výkonech. Jsme v UFC a oni to musí respektovat. Jsme v nejlepší organizaci bojových umění. BOJOVÉ UMĚNÍ. A vy musíte ukázat umění, to nejlepší, na kterém pracujete celý svůj život, celou svou bojovnickou kariéru."

O titul s Teixeirou v lednu zabojuje rozjetý Jamahal Hill, který po souboji s Procházkou dlouho volal a český šampion mu tedy poslal vzkaz. "Jamahal Hill mluví o svých výkonech, že je nejlepší a tak podobně. Okej, prosím, ukaž to. Já budu rád, když předvede skvělý výkon. Protože, až se vrátím, tak komukoliv, kdo tam bude (šampion) ukážu, že jsem na jiné úrovni."

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články