Procházka prozradil, jak to má na své cestě bojovníka s jídlem. Hřeší někdy?

Procházka prozradil, jak to má na své cestě bojovníka s jídlem. Hřeší někdy? Jiří Procházka má před sebou jasný cíl | zdroj: Profimedia

Každodenní tvrdé tréninky a mnohdy také zebezapírání u jídelního stolu. Takový je život zápasníka. Ulítne si šampion Procházka občas na smažáku nebo na sladkostech?

Jiří Procházka je jednoznačně nejúspěšnější bojovník v historii českého MMA. Na vrchol slavné UFC ale samozřejmě nevystoupal náhodou či jen díky vrozenému talentu. Své cestě musel hodně obětovat a podřídil jí doslova celý svůj život. Legendární jsou například jeho nedělní "BJP" tréninky, během nichž byl schopný i 24 hodin trénovat kombinaci přední-zadní.

V životě sportovce hraje velice důležitou roli také strava. MMA bojovníci drží před zápasy striktní diety a doslova počítají každý gram, aby zvládli splnit váhové limity. Mnozí z nich ale následně propadají obžerství. Například takový Angličan Paddy Pimblett sice zápasí v divizi do 70 kg, ale v mezidobí se jeho váha blíží k metráku.

Jak to má šampion polotěžké váhy (93 kg) Jiří Procházka? To zajímalo Těhotného kuchaře, který se na sociálních sítích proslavil rychlými videorecepty, často na pokrmy, kterým by se profesionální sportovci měli v přípravě vyhýbat obloukem.

"Zajímalo by mě, když máš volno a přijedeš zpátky do Čech, jestli nesejdeš trošičku z cesty?" zeptal se Těhotnej kuchař Jirky skrze video na sociálních sítích. "Jestli tě nezláká třeba vepřo, knedlo, zelo, svíce se šesti, smažený řízek s bramborovým salátem, nebo snad dokonce smažák. A není náhodou Jirka Procházka i na sladký?"

Jiří Procházka Velkolepý návrat šampiona Procházky | zdroj: Profimedia

"Co se týče mého jídelníčku, tak všechno podřizuji té cestě, tomu sportovnímu životu, protože je tomu třeba dát maximum," odpověděl Procházka. "A co se týče zhřešení, tak neexistuje. Ale když si dávám, tak všem těm jídlům dávám nějaký přízvisko. Smažený sýr na bomby, pizza na vítězství, tady tyhle věci. Ale co se týče zhřešení v tom mým normálním režimu, tak je to spíš množství, že si dám velký kvantum suši, brokolice, krevety, indiánská rýže ve větším množství. A sladký, na to ani moc nejsem. To si spíš dávám pravou hořkou čokoládu. Před silovým tréninkem je to dobrej booster (nakopávač). Takže tak."

Není divu, že se český šampion udržuje ve formě, již brzy ho totiž čeká odveta s nestárnoucím Gloverem Teixeirou, kterého sice napoprvé porazil, ale kdo zápas viděl, tak ví, že Brazilec měl vítězství na body doslova v kapse. Ačkoliv se jednalo o divácky atraktivní bitvu, Procházka ihned prohlásil, že se svým výkonem nebyl spokojen. Kdy na rematch dojde, zatím není jasné. Jiří a jeho tým sice doufali v prosincové UFC 282, ale vedení organizace spíš doufá v lednový turnaj v Rio de Janeiru.

Zdroje:  Těhotnej kuchař – Instagram

Nejnovější články