Blachowicz se zlobí, že dal Procházka přednost odvetě s Gloverem. Co na to šampion?

Blachowicz se zlobí, že dal Procházka přednost odvetě s Gloverem. Co na to šampion? Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz doufal, že bude dalším, kdo v oktagonu UFC změří síly s Jiřím Procházkou. Věřil, že se mu nad českým bojovníkem podaří získat zpět titul. Jenže šampion si nakonec zvolil jinak.

Jiří Procházka včera prostřednictvím Instagramu prozradil, koho si vybral jako soupeře pro svou první obhajobu. Odvetu dostane Glover Teixeira. Zatímco v Brazílii a Americe se tak oslavuje, v Polsku se dostavilo zklamání.

"Jan je pro mě největší výzva –⁠ tvá slova. Respekt, šampione, ale samurajský kodex nebyl dodržen," reagoval na informaci Jan Blachowicz, který duel s Procházkou prezentoval jako největší zápas v dějinách Evropy, který se prostě musí uskutečnit. Procházka ale chce nejprve ukázat, že dokáže Teixeiru napodruhé porazit jasněji.

"S Gloverem je to záležitost cti a povinnost ukázat čistý zápas. To je víc než výzva," vzkázal zklamanému Polákovi šampion a mnozí zahraniční fanoušci mu dali za pravdu, byť se názory na okamžité odvety samozřejmě různí. Někteří je nemají rádi, protože zbytečně brzdí dění v divizi.

Na druhou stranu je nezpochybnitelný fakt, že Glover první zápas na body vyhrával a kdyby ho Jiří půl minuty před koncem nedonutil odklepat, slavil by vítězství. Sám Procházka ví přitom nejlíp, jak dobře byl připravený a co bylo v jeho silách předvést. Je vysoce pravděpodobné, že druhý zápas bude probíhat úplně jinak a může to být z Jirkovy strany tah na jednu branku. Brazilcovi bude navíc na podzim už 43 let a na vrcholu sil nebude věčně, takže nedává moc smysl, aby na další šanci čekal třeba rok.

Argumentem proti Blachowiczovi je také fakt, že nad Aleksandarem Rakičem zvítězil díky Srbovu zranění. V mezičase by tedy mohl svou pozici na špici potvrdit proti někomu dalšímu, nabízel by se třeba vítěz souboje Ankalaev vs. Smith, který nás čeká na konci července. UFC by tak případně mělo dostatek času zamluvit nějakou velkou arénu v Evropě, nejspíše v Polsku, kde by se "Princ z Těšína" mohl s Jiřím příští rok utkat.

Zdroje:  Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články