Na můj zápas s Procházkou by v Polsku přišlo 60 tisíc lidí, říká Blachowicz. Držet palce ale bude Teixeirovi

Na můj zápas s Procházkou by v Polsku přišlo 60 tisíc lidí, říká Blachowicz. Držet palce ale bude Teixeirovi Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz vyhlíží titulový zápas mezi Procházkou a Teixeirou a doufá, že bude v Singapuru osobně přítomen. Šance obou kolegů vidí vyrovnaně, s vítězem by se pak rád sám utkal.

Je to jen pár dní, co Jan Blachowicz porazil nebezpečného Aleksandara Rakiče a vyhoupl se zpět do vítězného sedla. Souboj nakonec rozhodlo Srbovo zranění. Byl to sice nevděčný konec dobrého zápasu, ale "výhra je výhra", jak říká "Princ z Těšína". Sám koneckonců málem prohrál stejným způsobem, hned první soupeřův úder mu poškodil oko a od té chvíle na něj přestal vidět. Lékař mu ale naštěstí dovolil pokračovat.

"Kdysi dávno mi jeden z mých trenérů řekl, že pokud tě netrefí tak tvrdě, že jdeš k zemi, tak ten úder neexistuje. Takže jsem byl připraven být v kleci až do konce, celých 25 minut, pokud bych musel," popsal Jan své mentální nastavení v zápase. Ihned po něm musel podstoupit operaci a další ho čeká, závažnější komplikace by to ale být neměla a on už vyhlíží nadcházející souboj o titul polotěžké divize mezi šampionem Teixeirou a vyzyvatelem Procházkou.

"Mám rád oba dva, ale trochu víc držím palce Gloverovi, protože bych rád dostal odvetu a vzal si pás zpět z jeho rukou," říká Blachowicz. Šance ale vidí vyrovnané. "Pokud Glover vezme Jirku na zem, zvítězí. Ale Jura je šílený bojovník, s divným stylem boje, který mu dobře funguje. Takže uvidíme, je to 50 na 50. Jsem zvědavý, možná tam budu, pracujeme na tom, abych tam byl."

Pozitivum ale vidí i na variantě, pokud zvítězí český bojovník. "Jestli zvítězí Jiří, tak to pro nás bude velmi dobré, protože pokud ten zápas udělají v Evropě, bude to tam jeden z největších zápasů. Já proti Jurovi, bude to úžasné, protože to uděláme někde v Polsku nebo České republice. Myslím, že kdyby to udělali v Polsku na národním stadionu... a dali na startovku také Joannu, Mateusze Gamrota…Mohlo by tam být 60 tisíc lidí."

Tato představa opravdu nezní špatně a na turnaj by k sousedům určitě vyrazila i spousta českých fanoušků. UFC se tento rok v rámci Evropy ukáže v Anglii (červenec) a ve Francii (září), ale je bohužel nepravděpodobné, že by naplánovalo do konce roku přidalo další turnaj dále blíže k našim končinám. Naděje ale umírá poslední a třeba se UFC k nám nebo do Polska vrátí už začátkem roku 2023. Otázkou je, jaká bude tou dobou v polotěžké divizi situace, protože na vrchol se dere také nebezpečný Magomed Ankalaev či "znovuzrozený" Anthony Smith.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články