Jiří Procházka reaguje na Usmanovo prohlášení, že by porazil Blachowicze

Jiří Procházka reaguje na Usmanovo prohlášení, že by porazil Blachowicze zdroj: Foto: Profimedia

Kamaru Usman, šampion welterové divize a nejlepší bojovník napříč vahami, si myslí, že by dokázal porazit Jana Blachowicze. Co si o to myslí Jiří Procházka

Šampion welterové váhy UFC Kamaru Usman nedávno pronesl velice odvážné tvrzení. Prozradil, že měl v úmyslu stát se šampionem v polotěžké divizi. Chtěl tak přeskočit střední divizi, ve které vládne železnou rukou jeho nigerijský kamarád Israel Adesanya a uvažoval o souboji s tehdejším šampionem polotěžké divize, polským bijcem Janem Blachowiczem:

„Chtěl jsem přeskočit Israele a jít bojovat s Janem v polotěžké váze. Protože jsem nejlepší bez ohledu na váhu, chci to dokázat. Je jedno jaká je to váha, myslel jsem si, že by pro mě byl stylově hodně dobrým soupeřem,“ prozradil Usman svůj plán.

Současný šampion welterové váhy je v UFC žebříčku nejlepších bojovníků bez rozdílu vah na prvním místě a věřil si, že by tuto pozici obhájil i ve velice ostrém testu proti Blachowiczovi.

„Myslím, že bych ho porazil,“ prohlásil sebevědomě.

Zápas se však nikdy nekonal a pravděpodobně ani konat nebude. Namísto Usmana ale Blachowicze vyzval právě Adesanya, který s ním svedl poměrně dobrý zápas, ale nakonec ani on na „legendární polskou sílu“ nestačil.

Kamaru Usman Kamaru Usman | zdroj: Profimedia

V nedávném interview své dojmy na případný příchod Usmana do polotěžké váhy popsal také Jiří Procházka, kterého v květnu čeká životní zápas proti šampionovi polotěžké váhy Gloverovi Teixeirovi:

„Páni, no… to by byla velká výzva. Nechci teď přemýšlet o Kamaruovi Usmanovi jako o soupeři, ale myslím, že by nebyl v naší divizi tak rychlý a jeho síla taky nebude na stejné úrovni jako v naší váze,“ zhodnotil český bojovník Nigerijcovy šance.

„Jakou má váhu? On je dvě váhy pod náma, že? No, tak to by pro něj byla velká výzva a mohl by to pro něj být problém. Nevím, kolik váží normálně, ale nechci myslet na zápas s ním nebo na tuto situaci. Musím být připravený na Glovera,“ soustředí se Jiří na svou vlastní cestu a nadcházející zápas.

Když se však dozvěděl o Usmanově prohlášení, že skutečně věří, že by Blachowicze porazil, nedíval se na něj jako na favorita:

„On řekl, že by porazil Jana? Adesanya neporazil Jana a on si myslí, že by to dokázal? To jsou velká a silná slova. Nejsem v jeho pozici, protože on obhájil svůj pás mnohokrát a dokázal, že je opravdu velké jméno ve fight businessu, ale tohle je velké prohlášení. Ale nechci o tom přemýšlet, není to teď můj problém.“

Zápasy mezi divizemi nejsou v UFC zas tak ojedinělé, někteří bojovníci, jako třeba Conor McGregor mají vítězství (a dokonce i knockouty) ve třech různých vahách. Nikomu se ale zatím nepodařilo vyhrát šampionský titul o dvě váhy výš. O něco podobného se snaží (alespoň přes Twitter) Henry Cejudo, bývalý šampion muší a bantamové váhy, který neustále vyzývá šampiona pérové váhy Alexandera Volkanovskiho. Šéf UFC Dana White se ale jasně vyjádřil, že nic takového se v nejbližší době neplánuje.

Zdroje:  mmafighting.com , youtube - Allstar

Nejnovější články