Špatné zprávy pro Muradova. UFC mu nepovolilo přesunout očekávaný zápas

Špatné zprávy pro Muradova. UFC mu nepovolilo přesunout očekávaný zápas Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

Pro Muradova přišla po jeho zranění další nepříjemná zpráva. UFC našlo Mishovi Cirkunovovi nového protivníka.

Nejčernější scénář pro uzbeckého MMA bojovníka Makmuda „Macha“ Muradova se vyplnil, protože mu UFC odmítlo odsunout zápas s Mishou Cirkunovem. Tento kandasko-lotyšský zástupce střední váhy se tak nakonec 26. února na turnaji UFC Vegas 49 bude snažit vybojovat své první vítězství v této divizi proti Brazilci Wellingtonu Turmanovi, který odpadl z nedávného turnaje UFC 270.

Muradov, jenž mimo jiné v soukromém životě řeší rozchod s českou zpěvačkou Monikou Bagárovou, se na tento zápas připravoval svědomitě a opravdu tvrdě, protože chtěl především napravit svoji poslední a doposud jedinou prohru v UFC. Tu schytal vloni v létě od Geralda Meerschaerta, který ho tak připravil o parádní sérii 14 vítězství v řadě.

Ve druhé polovině tohoto týdne však Muradov oznámil skrze svůj instagramový účet, že utrpěl během jednoho ze svých tréninků zranění a zároveň podotkl, že se pokusí s UFC vyjednat posun zápasu s Cirkunovem. „Zdravím všechny, chci se podělit o smutnou zprávu,“ napsal Mach. „Na soustředění jsem si bohužel zranil ruku a až po určitých vyšetřeních bude jasné, jak dlouho bude tato rekonvalescence trvat.“

„Chtěl bych se omluvit svému soupeři, UFC a všem svým fanouškům. Šíleně jsem chtěl 26. února bojovat a pečlivě jsem se na tento zápas připravoval a těšil jsem se. Byl bych rád, kdyby se tento zápas přesunul na březen, abych se mohl zotavit. Ještě jednou se omlouvám všem, které jsem zklamal, ale tohle je sport a někdy nastanou okolnosti, které nemůžeme ovlivnit.“

UFC dnes v noci ale bohužel oznámilo, že Muradovovi nevyjde vstříc a ten si tak po uzdravení bude muset najít nového soupeře a pravděpodobně absolvovat znovu celou přípravu. Pro Macha je ztráta takového zápasu opravdu velikou škodou, protože Cirkunovovi se v nejslavnější MMA organizaci delší dobu nedaří a z posledních sedmi duelů posbíral hned pět porážek.

Na to kdo bude novým Muradovovým soupeřem si tak budeme muset zase nějaký čas počkat. Do té doby se snad uzbecký bojovník uzdraví a neztratí motivaci v přípravě.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC , Instagram - Makhmud Muradov

Nejnovější články