Muradov v UFC poprvé padl, nestačil na Američana Meerschaerta

Muradov v UFC poprvé padl, nestačil na Američana Meerschaerta Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

Český oblíbenec tentokrát podlehl a připsal si první prohru za 5 let

Naděje českých i uzbeckých fanoušků se tentokrát nenaplnily, stejně jako optimistické kurzy sázkových kanceláří. Makhmud „Mach“ Muradov ve svém čtvrtém zápasu v UFC prohrál a zbrzdil tak svůj postup žebříčkem střední váhy. Do svého zápasu se zkušeným zápasníkem a mistrem jiu jitsu Geraldem Meerschaertem přitom nastoupil aktivně a chytře. Pečlivě svého soupeře trefoval z distancu a především, když se jeho protivník ocitl na zemi, nešel za ním. Meerschaert je totiž nesmírně zkušený a drtivou většinu svých vítězství získal právě díky jiu jitsu.

V prvních minutách se zdálo, že Muradov propluje za dalším vítězstvím, možná i v prvním kole. Z tempa jej zčásti vyhodily dva fauly, poprvé zásah prstem do oka, podruhé vážnější kop do rozkroku. Nicméně je třeba říct, že Meerschaert začal během prvního kola dobře rozebírat Machovu ofenzivu. Dobře vstupoval do overhandů, které mu tak končily za hlavou nebo na rameni a také se mu Macha podařilo několikrát dobře trefit. Ke konci prvního kola navíc Muradova dostal na zem a ten strávil poslední půlminutu v defenzivě.

Do druhého kola nastoupil Meerschaert sebevědomě a častěji se pouštěl do ofenzivy. Jakkoliv byl Muradov pohyblivější a agresivnější, jeho americký soupeř dobře trefoval protiútoky a hrozil i takedowny. Když už se mu jeden povedl, Muradov skvěle svého soupeře ze sebe odkopl a dostal se zpět do postoje. Nicméně bylo vidět, že menší klec v kombinaci s Meerschaertovým tlakem jej vyčerpávají a velmi brzy to potvrdil i vývoj zápasu. Muradov už se nestihl vyhnout dvěma přesným ranám, které jej zatlačily na pletivo, jeho protivník jej dostal na zem a zkušeně zamkl ruku pod jeho bradou. Po vteřinách marného boje muset Muradov svou snahu vzdát a zápas odklepat. Meerschaert se z pozice outsidera těšil z výhry, zatímco uzbecký borec si připsal první porážku v UFC.

Muradovova porážka v dlouhodobém horizontu zase tolik neznamená, jen málokdo v UFC nezaznamená prohru. Důležité bude, aby jej prohra nerozhodila a v následujícím zápase navázal na předchozí dobré výkony. Na stoupání žebříčkem má stále dost času a díky svému atraktivnímu ofenzivnímu stylu bude rozhodně patřit k oblíbencům UFC.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články