Smutný vítěz v MMA litoval soupeře, kterému „utrhnul“ koleno

Smutný vítěz v MMA litoval soupeře, kterému „utrhnul“ koleno zdroj: Foto: Profimedia

Pat Sabatini vyhrál, ale nijak neslavil

Skoro byste nepoznali, že zvítězil. Pat Sabatini měl jak vteřiny po svém vítězství, tak i při pozápasovém rozhovoru ustaraný výraz a nenašli byste ani stopu po nějaké radosti. Přitom začátek jeho souboje s větším a atletičtějším Jamallem Emmersem probíhal nepříznivě. Emmers jej zasáhl zvedákem, následně se dostal do plného mountu, tedy na Sabatinim seděl a posléze vystřídal snahy o škrcení a následně opět přešel do mountu.

V tu chvíli Emmers udělal první chybu. Místo toho, aby se Sabatiniho snažil v mountu dorazit, hledal nové pozice a dal mu čas se vzpamatovat. Sabatini, který je na zemi mnohem spokojenější než v postoji, dokázal soupeře nadzvednout a nasadil mu heel hook, tedy páku na koleno s držením kotníku, na což Emmers kontroval toe holdem, tedy pákou na kotník s držením nártu za prsty. Teoreticky vyrovnaná pozice, kde oba bodovali svým jiu jitsu. Jak ovšem poznamenal komentátor a bývalý šampion Michael Bisping „toe hold bolí, heel hook ničí“.

Zatímco Emmers se snažil s méně efektivním chvatem donutil Sabatiniho k odklepání, Sabatini místo toho konečně dokázal narovnat soupeřovu nohu, prohnul se v brutální páce a v okamžiku donutil Emmerse křičet bolestí. Sudí samozřejmě zápas zastavil (a vítězem se stal Sabatini), nicméně Emmersovy vazy v koleni to asi nezachránilo. Na vině je ovšem bojovník sám, snažil se o vlastní submisi, aniž by dostatečně věnoval pozornost tomu, že jeho koleno se blíží napnutí, které nevydrží.

Samotný Sabatini se ale při pohledu na soupeře, který se dlouho po konci zápasu nedokázal zvednout a nohu mu musel zafixovat do záchranářské dlahy lékař, neradoval. Při rozhovoru řekl, že nebyl spokojený jak se svým výkonem, tak musí myslet na svého soupeře, kterému popřál, aby byl v pořádku.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články