Američan Jacoby se velice slušným TKO přiblížil nejlepší patnáctce polotěžké váhy UFC

Američan Jacoby se velice slušným TKO přiblížil nejlepší patnáctce polotěžké váhy UFC Dustin Jacoby | zdroj: Getty Images

Dustin Jacoby potvrdil skvělou formu, Darren Stewart mu dnes dokázal odolávat pouhé tři minuty.

Američan Dustin Jacoby se zatím v UFC prezentuje v poměrně slušném světle. Před dnešním zápasem disponoval tento excelentní postojář dvěma výhrami a jednou remízou a jedinou kaňkou na jeho dosavadním působení v polotěžké divizi bylo to, že občas bojoval s váhovým limitem. Ten ale tento pátek bez problému splnil a mohl se tak poprat o další výhru.

Soupeřem mu byl Angličan Darren Stewart, který se s formou nacházel na opačné straně. Z posledních čtyř zápasů schytal hned tři prohry a do toho se ještě potácel s několika zraněními. Bylo tak více než jasné, že v téměř 31 letech bude dnes v noci bojovat především o to, aby mu UFC alespoň prodloužilo smlouvu.

Do samotného dnešního duelu vstoupil aktivněji právě Stewart, kterému se po 15 vteřinách povedl celkem hezký takedown. Soupeře však na zemi po chvilce zápolení neudržel. Při dalším pokusu o strh se navíc Jacoby zvládl ubránit a dokonce natlačil Stewarta až k pletivu, kde ho držel přes minutu pod konstantním tlakem.

Stewartovi se poté podařilo ze sevření vymanit a vrátit se do středu oktagonu, odkud začal útočit nepříjemnými low kicky. V tu chvíli ale spustil Jacoby slušnou kombinaci úderů a kopů, kterou zatlačil protivníka opět až ke stěně klece, kde dál pokračoval v agresivním tempu.

Stewart se sice několikrát snažil zakontrovat, ale pod přímou palbou nebyl schopný trefit cíl. Naopak klesal čím dal tím více k zemi, což nakonec rozhodčí po třech minutách prvního kola vyhodnotil jako konec zápasu. Krásné TKO ze strany Jacobyho, který by tímto tempem mohl velice brzy nakouknout do nejlepší patnáctky polotěžké váhy.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články