"Ještě mě neodepisujte," říká Cirkunov po jedinečné peruánské kravatě

"Ještě mě neodepisujte," říká Cirkunov po jedinečné peruánské kravatě Misha Cirkunov | zdroj: Profimedia

Někdejší talent se po sérii neúspěchů vrátil s neskutečnou technikou.

Byl to rozhodně jeden z nejzajímavějších zápasů večera. To co předváděli na zemi v rámci turnaje UFC Vancouver domácí Misha Cirkunov a Australan Jim Crute se v profesionálním MMA vidí málokdy. I když jsou zástupci polotěžké váhy, nedali o svých kilech vůbec nic znát a souboj se přeléval ze strany na stranu.

Těžko se odhadovalo, kdo měl víc navrch, protože když se jeden z nich dostal do slušné pozice, okamžitě se karta obrátila. A když už to vypadalo, že Crute svého protivníka umlátí, tak se Cirkunov vzepjal a svému soupeři nasadil techniku přes nohu, která se nazývá "peruvian necktie," tedy "peruánská kravata" a Cruteho ukončil. Jedná se o techniku využívanou v graplingových soutěžích a v MMA téměř nevídanou.

Sám Cirkunov poslední dobou spíše prohrával a nad jeho kariérou v UFC už visel Damoklův meč, takže ho výhra potěšila víc než obvykle, což také řekl na pozápasové tiskové konferenci. "Je úžasné být zase ve výherní formě. Celé léto jsem se soustředil na tenhle moment, kvůli všem fanouškům, kvůli UFC. Dřel jsem jak pes. Od teď budu dělat to samé pokaždé, když budu mít domluvený boj v UFC."

Misha Cirkunov Misha Cirkunov | zdroj: Profimedia

Stále také věří, že může stoupat výš v žebříčku bojovníku a že tímto vítězstvím přesvědčil i ostatní. "Ještě mě prosím neodepisujte. Víc, že mě v UFC čeká světlá budoucnost. Vím, že dostat se mezi nejlepších pět je jen otázkou času. Pamatujte si, že jsem říkal, že ten den přijde. Vítězstvím nad někým takovým jako je Crute jsem dokázal sobě i fanouškům UFC, že nejsem jen do počtu. Vím, že jsem nějaké fighty prohrál hodně rychle, ale nezatracujte mě."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články