Zítřejší UFC nabídne souboj vyznavačů ofenzivní smršti Cerrone vs. Gaethje

Zítřejší UFC nabídne souboj vyznavačů ofenzivní smršti Cerrone vs. Gaethje zdroj: Profimedia

Už zítra nám začíná další turnaj UFC, tentokrát v kanadském Vancouveru, pojďme se mrknout na dva nejvýše postavené zápasy.

Donald Cerrone vs. Justin Gaethje

Další víkend a opět hlavní zápas v lehké váze. Donald Cerrone patří k těm nejsrdnatějším bojovníkům UFC. I přes velké množství zápasu, které zde odbojoval, nikdy nezdvihl nad hlavu šampionský pás.  Přesto má ale vizitku, která svědčí o tom, že je doslova alergický na nudné boje. Patří mu rekord za počet obdržených zápasových bonusů, jejichž číslo se momentálně zastavilo na osmnáctce. Naposledy sice dostal nakládačku od Tonyho Fergusona a zápas musel být lékařem ukončen po druhém kole, to "Cowboye" ale rozhodně nezastavilo a je opět připraven.

Justin Gaethje je další z odpůrců taktického a defenzivního stylu. V UFC má sice odbojováno o dost méně než jeho zítřejší soupeř, ale jeho dosavadní statistiky jsou více než vypovídající. Ani jeden z jeho čtyř zápasu nedosáhl časového limitu a i přes úvodní dvě prohry se zvedl a během devíti měsíců vypl v prvním kole Jamese Vicka a naposledy také Edsona Barbozu. Gaethje sice bojoval s infekcí očí, která ho stále trochu omezuje, ale ani to ho neodradí od jednoho z nejočekávanějších duelů tohoto roku (náš článek).

Nikita Krylov zdroj: Profimedia

Glover Teixeira vs. Nikita Krylov

Co-main fight nás zavede do polotěžké váhy. Glover Teixeira je sice původem Brazilec, ale od 19 let žije v USA, kde také poprvé přišel k bojovým uměním. Až ve Spojených státech začal s boxem a brazilským jiu jitsu, a to především poté, co viděl v televizi Mikea Tysona a také Royce Gracie na historicky prvních dvou turnajích UFC. Sám v nejslavnější organizací působí od roku 2012 a i když umí soupeře vypnout, je mu spíše bližší zem. To předvedl letos už dvakrát, kdy uškrtil v prvním kole Karla Robersona a naposledy letos v dubnu ve druhém Iona Cutelabu.

S tím by jeho víkendový soupeř Nikita Krylov mohl mít trochu problém, protože ze šesti proher, které eviduje, podlehl pětkrát právě submisi. Ruský zápasník pocházející z Ukrajiny začínal s kjokušin karate, které je považováno za jedno z nejtvrdších karatistických odvětví. Říká se, že vyznavači tohoto stylu nemají problém ani s thaiboxery. Hned od začátku kariéry nasbíral Krylov 12 výher v řadě a cesta do UFC mu byla i přes pár proher v menších organizacích otevřená. Zde platí za univerzála, který umí soupeře potrápit ve všech směrech. A i přes jeho zemařské prohry umí submisi využít i pro své potřeby. O tom se letos v dubnu v jeho posledním duelu přesvědčil Ovince Saint Preux, kterého Krylov uškrtil ve druhém kole.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články