UFC Fight Night 158 nabídla večer plný fantastických bojů

UFC Fight Night 158 nabídla večer plný fantastických bojů zdroj: Profimedia

Noc ve Vancouveru nebyla skoupá na překvapivé výsledky i ohromující KO

Austin Hubbard - Kyle Prepolec

První zápasy večera se občas nesou v trochu rozpačitém duchu. Hala zpravidla ještě nebývá naplněná, diváctvo se postupně trousí na svá sedadla, zatímco už probíhá zápas, a nikdo zkrátka ještě nechytil ten správný bojový rytmus. Ne tak ve Vancouveru!

Lehké váhy Austin Hubbard a Kyle Prepolec to vzaly pěkně od podlahy a první kolo se zdálo, že se borci snad před zápasem domluvili, že boj musí skončit kopem do hlavy. Oba se ve vysokých kopech střídali tak vehementně, že v oktagonu propuklo něco, co ze všeho nejvíc připomínalo Mortal Kombat. Povedený spektákl hned na úvod. Prepolec měl v prvním kole navrch, na což soupeř reagoval změnou stylu, přešel do grapplingu, kde dvě kola dominoval a nakonec vyhrál na body.

Vítěz: Austin Hubbard na body

Louis Smolka - Ryan MacDonald

Ukončení před limitem se diváci dočkali hned v dalším zápase, v němž proti sobě v bantamu stanuli Louis Smolka a Ryan MacDonald. Prvních pár minut se zdálo, že se schyluje spíš k šachům, k taktické bitvě, ale pak opatrnou oblohu pročísl blesk v podobě Smolkovy pěsti. MacDonald se zapotácel, Smolka neváhal, navázal deštěm úderů a rozhodčí odmával TKO. MacDonaldovi se to sice moc nepozdávalo, ale až se doma podívá na záznam, pochopí, že mu sudí prostě jenom ušetřil další bití.

Vítěz: Louis Smolka, TKO

Louis Smolka - Ryan MacDonald Zdroj: Kyle Terada, USA TODAY Sports | zdroj: Profimedia

Chas Skelly - Jordan Griffin

Jestli se v prvním duelu bojovníci domluvili na kopech, v tom třetím musela nutně padnout sázka kdo koho uškrtí. Chas Skelly a Jordan Griffin předvedli tři kola grapplingu v pérové váze, což, pravda, na papíře zní docela nudně. Všichni přece chtějí vidět mohutné údery, létající kopy a omráčené sportovce. Jenže on existuje grappling a grappling.

Skelly s Griffinem rozpoutali divadlo nesmírně agresivních výměn na zemi, neustálé střídání pozic a nekončící řetězec pokusů o submisi. Ta nakonec nepřišla a Chas Skelly vyhrál na body, ale byla to fenomenální podívaná, která ukázala, že jiu-jitsu prostě umí být zábava.

Vítěz: Chas Skelly na body

Chas Skelly - Jordan Griffin Zdroj: Kyle Terada, USA TODAY Sports | zdroj: Profimedia

Brad Katona - Hunter Azure

Poté do oktagonu vstoupili domácí Brad Katona a dosud neporažený Hunter Azure, který si svůj čistý rejstřík po vítězství na body v poměrně vyrovnaném bantamovém zápase také udržel.

Vítěz: Hunter Azure na body

Cole Smith - Miles Johns

V následujícím boji ale bylo jasné, že o bantamovou kytičku někdo přijde, protože proti sobě stanuli dva neporažení - Cole Smith a Miles Johns. Smith okamžitě využil své výškové převahy a jakmile se Johnsovi dostal do zad, omotal se kolem něj a Johns ho pak zbytek kola nosil na zádech jak pekelně nabroušenou krosnu.

Ve druhém kole mu to pak oplatil takedownem, ale jinak se spíš jednalo o měření Smithova agresivního wrestlingového tlaku proti Johnsovým úderům, z něhož nakonec vzešel vítězně Johns nejednomyslným rozhodnutím. Smith si tak musel připsat první černý puntík v kariéře.

Vítěz: Miles Johns na body

Marcin Tybura - Augusto Sakai

Po třech zápasech, v nichž se rozhodovalo až po třech kolech, se pak publikum dočkalo knockoutu. A ne ledajakého. Bitka, k níž nastoupili Augusto Sakai a Marcin Tybura, totiž netrvala ani minutu. Obě těžké váhy se okamžitě začaly bít, až se hory zelenaly, a časomíra se zastavila na padesáti osmi vteřinách, kdy Sakai trefil parádní vypínačku, kterou ukončil Tyburu a s ním i zápas.

Vítěz: Augusto Sakai, KO

Augusto Sakai - Marcin Tybura Zdroj: SporTV Globo | zdroj: Profimedia

Misha Cirkunov - Jimmy Crute

Duel polotěžkých vah, v němž změřili síly Misha Cirkunov a Jimmy Crute, následně odstartoval program hlavní karty. Lepší úvod do hlavního pásma si snad ani nešel představit, protože boj sice trval jen něco málo přes tři minuty, ale i tak jasně kandidoval na zápas večera.

Od prvních vteřin se rozpoutala dramaticky se přelévající řežba plná pohledných výměn. Po několika minutách měl navrch Crute, dostal oponenta na zem a snesl na něj bouři úderů, až se zdálo, že ukončení před limitem nemůže být daleko. A také že nebylo, ale v úplně jiném stylu. Cirkunov se totiž najednou probral, zvrátil situaci, lapil protivníka do málokdy vídaného škrcení, tzv. peruánské kravaty (laicky řečeno "gilotina přes nohu"), a donutil ho odklepat. Fantastická podívaná.

Vítězství: Misha Cirkunov, submise

Misha Cirkunov - Jimmy Crute Zdroj: Sherdog.com | zdroj: Profimedia

Uriah Hall - Antonio Carlos Jr.

Ve střední váze pak bojovali Uriah Hall a Antonio Carlos Jr. Hall zahájil přesnou prací v postoji, Carlos Jr. kontroval wrestlingem, ale zdálo se, že se k němu uchyluje spíš z povinnosti. Aby se zachránil. Ve druhém kole už se ale vzpamatoval a útočil daleko spořádaněji - v jednu chvíli se dokonce dostal Hallovi do zad, ale pokus o škrcení mu zmařila Uriahova skvělá obrana.

Hall se ale náhlé změny tempa nelekl, dostal se zpátky na nohy a zaútočil pěstmi, z nichž jedna, provázená sprškou krve jak z filmu, posadila Carlose na zem. Vypadalo to, že by se mohlo schylovat k TKO, ale Brazilec přežil a ve třetím kole se opět spolehl na wrestling. Soupeře strhl na zem a tam v podstatě celé kolo hlídal situaci. Dívat se na to moc nedalo, ale o vítězi kola nebylo pochyb. Na celkový triumf to ale nestačilo, protože sudí nakonec určili nejednomyslným rozhodnutím za vítěze Halla.

Vítěz: Uriah Hall na body

Michel Pereira - Tristan Connelly

Pak přišlo překvapení večera. Nenápadný a předem všemi odepsaný Tristan Connelly, který bojoval mimo svou váhovou kategorii a ještě k tomu přijal souboj pouhých pět dní předem, porazil na body teatrálního Brazilce Michela Pereiru. Což byl zvrat, kterému před začátkem boje upřímně věřil snad jen on sám. A to ještě kdo ví jestli. Tomuto zápasu se věnujeme v samostatném článku.

Vítěz: Tristan Connelly na body

Tristan Connelly - Michel Pereira Zdroj: CBS Sports | zdroj: Profimedia

Todd Duffee - Jeff Hughes

Fantastická přestřelka, kterou pak v těžké váze rozpoutali Todd Duffee a Jeff Hughes, skončila předčasně. Ale bohužel jiným způsobem, než kvůli kterému si diváci kupují lístky. Divoké divadlo, kdy oba borci stáli proti sobě a řezali se jak v pěstní variantě na ruskou ruletu, utnul neúmyslný Hughesův faul. Duffeeho trefil prstem do oka, ten si i po několika minutách přivolanému lékaři stěžoval, že vidí dvojitě, a tak nezbylo než zápas ukončit. Duel se do archivů zapíše jako no contest - bez vítěze.

Vítěz: No contest

Glover Teixeira - Nikita Krylov

O předposlední boj večera se postarali Glover Teixeira a Nikita Krylov. Ukrajinec ve více než třiceti profesionálních zápasech nikdy nezažil verdikt sudích - všechny jeho boje totiž skončily před limitem. Nešlo se tudíž divit, že všichni čekali knockout i tentokrát, ale marně. Po velmi vyrovnaném a pohledném boji, v němž se střídaly pasáže v postoji i na zemi, si Krylov poprvé vyslechl rozhodčí. Příjemná zkušenost to pro něj nicméně nebude, protože nejednomyslně vyhrál Teixeira.

Vítěz: Glover Teixeira na body

Donald Cerrone - Justin Gaethje

Vysoce očekávané finále noci naopak dopadlo přesně tak, jak se předem odhadovalo a jak ostatně také oba bojovníci hlásili už dávno předem. Knockoutem. Justin Gaethje ukončil Cowboye Cerroneho po čtyřech minutách hned v prvním kole. Tomuto zápasu se samozřejmě také věnujeme v samostatném článku.

Vítěz: Justin Gaethje, TKO

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články