Tohle je začátek něčeho většího. Procházka posílá vzkaz fanouškům

Tohle je začátek něčeho většího. Procházka posílá vzkaz fanouškům Jiří Procházka | zdroj: FOTO: UFC

Jiří Procházka v upřímné zpovědi nastínil svůj postoj k nynější situaci. Cesta bojovníka není zdaleka u konce a o motivaci není nouze! 

Šok nejen pro fanoušky českého MMA. Jiří Procházka v úvodu minulého týdne oznámil, že musel kvůli vážnému zranění odstoupit z hlavního zápasu galavečera v Las Vegas a vzhledem k dlouhé rekonvalescenci se rozhodl vzdát svého šampionského pásu. Organizace tak ohlásila, že se o něj pobije Dagestánec Magomed Ankalaev s Polákem Janem Blachowiczem. Zatímco pro oba bojovníky to byla titulová šance doslova spadlá z nebe, Procházka a jeho původní vyzyvatel Glover Teixeira zažívali spíše opačné pocity. 

Tak vážné zranění je pro zápasníka vždy nepříjemná záležitost, obzvlášť pokud se přihodí tak blízko datu zápasu. Nicméně podobné pocity mohou provázet i Teixeiru, který namísto titulového souboje zůstal bez soupeře a termínu další bitvy. Moravský samuraj teď skrz sociální sítě poslal fanouškům namotivaný vzkaz. 

“Vděčný. Neexistují žádné překážky, jen příležitost vidět stejnou cestu z jiného úhlu a být silnější a lidštější,“ napsal Procházka na svém Instagramu. „Pokud jednou přijmete cestu Bojovníka, nebo prostě budete k sobě naprosto upřímní, pak hluboce víte, co je lež a co je pravda, kde je vaše Cesta.“ 

„Titul? Před 5 měsíci jsem se stal šampionem UFC a nynější situace mi můj vnitřní pocit šampiona nijak nemění, to je pocit a důvod, kvůli kterému jsem začal s MMA. Být šampionem mezi nejlepšími a být nejlepší z nejlepších. To je má nekonečná motivace a duch-vědomí a vůle pro čin. Nejde s tím pohnout, i kdybych na sílu chtěl, je to jako gravitace, fyzikální zákon.“ nastínil své cíle v nejvyšší MMA lize světa. 

„Takže jestliže někdo získá LHW (pozn. polotěžká váha) UFC titul a dokáže, že je TEĎ nejlepší, zatímco já budu odpočívat, bude mi ctí vidět ten výkon a následně se připravit a ukázat, kdo je právoplatným šampionem této divize a mnohem víc jedničkou P4P. Děkuji svým fanouškům za podporu a důvěru. Tohle je začátek něčeho většího. Miluji vás,” završil svůj silný vzkaz fanouškům, v němž varuje zbytek divize. Kdy se vrátí zpět, to je ale zatím teprve ve hvězdách.

Zdroje:  Jiří Procházka - Instagram

Nejnovější články