Dillashaw se nevzdával ani s vyhozeným ramenem, porážce na TKO ale uniknout nedokázal

Dillashaw se nevzdával ani s vyhozeným ramenem, porážce na TKO ale uniknout nedokázal T.J. Dillashaw vs. Aljamain Sterling | zdroj: Profimedia

Souboj o titul bantamové váhy UFC ovlivnilo ošklivé zranění. Vyzyvatel ukázal srdce bojovníka, šampion ale zraněnou kořist utéct nenechal a zvítězil před limitem. Pak si řekl o větší peníze.

Titulový zápas v bantamové váze nabral hodně nečekané obrátky. Bývalý šampion a dopingový hříšník T.J. Dillashaw totiž kvůli zraněnému rameni prohrál souboj o titul se šampionem Aljamainem Sterlingem. Podle prvních zpráv navíc nešlo o žádnou marginálii a ve vzduchu visí i možný konec kariéry.

Sterling hned v úvodu zachytil protivníkův kop a následně s ním práskl o zem, což byl jeden z rozhodujících okamžiků. Dillashaw totiž po dopadu okamžitě začal ukazovat na svoji levou paži, která byla v oblasti ramene v nepřirozené pozici. I tak ale neodklepal. S vypětím všech sil přežil několik pokusů o ukončení a zázračně vydržel až o konce prvního kola.

Během přestávky se podařilo jeho týmu dostat rameno zpátky do správné pozice, ale nezvykle vystouplá klíční kost naznačovala, že Dillashaw není rozhodně v pořádku. I tak nastoupil do druhé rundy, kde si ho už ale jeho soupeř naprosto vychutnal. Sterling si byl vědom Dillashawova zranění a neustále mu na bolavou paži útočil. Po dvou minutách ho natlačil až k pletivu, kde ho posléze položil na podlahu, přetočil se mu na záda a údery na hlavu donutil rozhodčího zápas ukončit.

Nabuzený šampion Sterling po obhajobě prozradil, že byl připravený na pětikolovou bitvu, ale ukončení před časovým limitem ho nepřekvapilo. Zároveň podotkl, že do dalšího duelu bere jakéhokoliv protivníka a požádal šéfa UFC Danu Whitea o vyšší výplatu. „V tomhle vesmíru mám hodně výraznou roli,“ prohlásil Sterling. „Takže strýčku Dano, koupil sis plno dobrých chlápků za super cenu, tak kde je problém? Pojďme si pohovořit o penězích.“

Poražený a hodně skleslý Dillashaw v pozápasovém rozhovoru odhalil, že má s ramenem dlouhodobější potíže a už během přípravného kempu si ho zvládl několikrát vykloubit. Proto se také snažil Sterlinga během rozhovorů vyhecovat k tomu, aby udržel zápas co nejdéle v postoji. Tato taktika se mu však krutě vymstila a v blízké době jej pravděpodobně čeká operace. Zda se poté do oktagonu ještě vrátí, je otázkou, jelikož věk 36 let je na nizkou váhovou kategorii už poměrně vysoký.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články