Je to malý kluzký had, který využije cokoliv, aby získal výhodu! Sterling si o Dillashawovi nedělá iluze

Je to malý kluzký had, který využije cokoliv, aby získal výhodu! Sterling si o Dillashawovi nedělá iluze Aljamain Sterling | zdroj: Getty Images

Některé věci se s lidmi táhnou po celý život. A užívání dopingu je rozhodně jednou z nich, jak se neustále přesvědčuje T.J. Dillashaw, kterého na UFC 280 čeká titulový zápas s Aljamainem Sterlingem.

Jeden z titulových zápasů nabitého turnaje UFC 280 v Abú Dhabí obstarají Aljamain Sterling a T.J. Dillashaw. Oznámení tohoto střetnutí současného a bývalého šampiona bantamové váhy ale bezesporu nadzvedlo pár obočí. Jedním důvodem bylo nepříliš přesvědčivé  vítězství vyzyvatele Dillashawa v jeho posledním zápase s Corym Sandhagenem. Tím druhým, a pro mnohé vážnějším problémem, byla jeho dopingová minulost. T.J. je totiž usvědčeným podvodníkem, který byl přichycen při užívání zakázané látky (EPO) při přípravě na zápas s Henrym Cejudem o titul v muší váze.

Američan tak přišel o svůj status šampiona bantamu a k tomu vyfasoval dvouletou stopku od dopingové agentury USADA. Dillashaw se poté ke všemu přiznal, ale zdůrazňoval, že šlo pouze o ojedinělý zkrat, ke kterému už samozřejmě nikdy nedojde. Ne všichni však tyto slova považují za upřímné.

„Už jsem se smířil s tím, že budu bojovat s chlápkem, který víc než pravděpodobně, řekl bych tak na 90 %, našel nějaký jiný způsob, jak podvádět. I když třeba jen nějakým způsobem mikrodávkování nebo jakkoliv tyhle věci fungujou,“ nechal se současný král bantamu Sterling slyšet v podcastu Fighter vs. Writer.

„Ale jediná věc, na kterou si musím dát pozor je, aby moje kardio bylo skutečně excelentní, takže s ním dokážu držet krok. Protože vím, že je to malý kluzký had, který využije jakoukoliv příležitost, aby získal výhodu. Může říkat, co chce, ale v nitru sám moc dobře ví, jak dlouho vlastně podváděl, a jeho týmoví parťáci to propálili,“ pokračoval poté se zmínkou o zvěstech, které přicházely z bývalého týmu Dillashawa Team Alpha Male již před jeho usvědčením na začátku roku 2019.

T. J. Dillashaw T. J. Dillashaw | zdroj: Getty Images

V celé situaci ohledně dopingové minulosti vyzyvatele ale našel Sterling společně s moderátorem možnou výhodu spočívající v menší psychické odolnosti uživatelů zakázaných látek, poté co se již nemohou spolehnout na jejich pomoc.

„Řekl bych, že je to jeho zranitelné místo. Něco, co bych mohl využít, protože to bude mít v hlavě. Taky to myslím ukazuje, že je to mentální trpaslík. Takže když se mu dostanu brzo do hlavy, může se tak trochu zhroutit a bude to pro mě o to jednodušší večer.“

Přesto všechno je jedna věc, díky níž se na samotný zápas velmi těší, a tou je Dillashawův odkaz, i když trochu pošpiněný zmíněnou aférou. Stále se totiž jedná o jednoho z nejúspěšnějších zápasníků bantamové váhy a několikanásobného bývalého šampiona.

„Myslím, že je to hlavně o tom, kdo T.J. je. Je to vlastně asi ta jediná věc, která ten zápas dělá tak skvělým. Kromě toho si to v téhle fázi jeho kariéry moc nezaslouží. Je to podobné jako Merab s Aldem, je to jako vysněný souboj,“ připomněl nedávné střetnutí svého dobrého kamaráda Dvalishviliho s brazilskou legendou. „V jednu chvíli vidíte ty lidi v televizi, když vyrůstáte, a pak s nimi najednou stojíte v kleci. Se mnou a s TJem je to podobné. Sledoval jsem ho od počátku jeho kariéry, když byl v TUF (reality show UFC, pozn. red.). Poznal jsem jeho osobnost, setkal jsem se s ním tváří v tvář. Vím, jaký je to člověk, a fakt, že teď po všech těch letech jsem dostal příležitost se s ním poměřit, mi ukazuje, co jsem sám dokázal. Jako by se utkal mladý lev s tím starým a snad ten mladý sejme toho starého a ukáže mu, že je tu nový král,“ zakončil Sterling, jenž je jen o tři roky mladší než Dillashaw.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články