Nejsem žádný předskokan, prohlásila vycházející hvězda UFC a pohrozila odchodem do důchodu

Nejsem žádný předskokan, prohlásila vycházející hvězda UFC a pohrozila odchodem do důchodu Bo Nickalovi sebevědomí rozhodně nechybí, jak si povede v UFC? | zdroj: Profimedia

Američan Bo Nickal rozhodně nemá problém se seběvědomím a dokonce se čertil nad možností, že nebude zápasit na hlavní kartě prosincového turnaje. Nejspíše však změnil názor.

Přestože má za sebou 26letý Američan Bo Nickal zatím jen 3 profesionální MMA zápasy, v UFC je zřejmě předurčen k velkým věcem, alespoň dle převládajícího názoru v komunitě MMA. V bojových sportech koneckonců žádným nováčkem není, jedná se o bývalou hvězdu univerzitního wrestlingu a účast na olympiádě mu utekla jen o vlásek. S přihlédnutím k jeho poměrně velké popularitě tak nebylo až tak šokující, když i přes nezkušenost v MMA dostal letos pozvánku do show Dana White’s Contender Series, kde vedení UFC vybírá nové talenty. Zde sice musel absolvovat nezvykle dva zápasy, ale oba vyhrál už v prvním kole s takovým přehledem, že nebylo co řešit a šéf Dana White mohl nadšeně prohlásit: „Vítej v UFC, brácho!"

Nickal už po prvním zápasem v DWCS, a tedy ještě oficiálně před vstupem do UFC, prohlašoval, že jeho cílem jsou jen ty nejvyšší mety. Tento apetit mu samozřejmě zůstal i po druhé dominantní výhře, když ještě v kleci vyzval Khamzata Chimaeva. Za to ale schytal dost kritiky, například bývalý šampion dvou divizí Daniel Cormier mu vzkázal: „Vyzývat Khamzata? Miluju to sebevědomí. Ale Bo, uklidni se…To je pro něj příliš, Dneska Chimaeva neporazí. V budoucnu by mohl. Mohl by být ten, kdo s ním dokáže držet krok. Ale teď potřebuje ještě trochu makat.“

„Všichni si uvědomujete, že Khamzat je jedním z nejlepších bojovníků na světě, proto s ním musím zápasit. Chci být nejlepší na světě, takže to znamená, že musím porazit ty nejlepší chlápky. Tohle je pro mě zábava! Pro tohle jsem se narodil,“ napsal Bo v reakci krátce na to na svůj twitter. Mladý Američan má zkrátka šampionské nastavení hlavy. Takové sebevědomí ale může často působit v jiných směrech jako čistá arogance. Minimálně takový dojem na hodně lidí udělala jeho odpověď na otázku novináře Ariela Helwaniho, jestli jeho plánovaný zápas na UFC 282 bude na hlavní kartě nebo na tzv. prelims:

„Připadám ti jako nějaký předskokan? Žádný předskokan nejsem, jestli budu muset bojovat mimo hlavní kartu, tak prostě odejdu do důchodu, skončím,“ reagoval sice s lehkým úsměvem, ale nejspíše to v tu chvíli myslel naprosto vážně.

„Nevím, jestli to mám ve smlouvě, ale UFC udělá správnou věc, chytrou a jestli ne, tak jak jsem řekl. Končím. Vím, že to už udělali, že dávali velké zápasy mimo hlavní kartu, ale nevím. Nedává to smysl, já patřím na hlavní kartu,“ pokračoval poté trochu smířlivěji.

Turnaje UFC jsou obvykle rozděleny na dvě nebo, v případě číslovaných akcí, tři části. Ústřední část takového turnaje je tzv. hlavní karta, obvykle v USA dostupná pouze skrze PPV model. Předcházející část je potom úvodní karta (v angličtině zkráceně prelims), případně pak ještě předúvodní karta (early prelims). Tyto části jsou často dostupné v Americe na kanále ESPN. Vzhledem k hodně vysokým cenám PPV jsou úvodní karty zpravidla daleko sledovanější, než ty hlavní. Z tohoto důvodu dává UFC často na vyvrcholení úvodní karty velmi atraktivní zápasy.

Možná i díky tomu se jeho citovaný výrok, který opět vedl k mnohačetné kritice, rozležel Nickalovi v hlavě, protože den nato zveřejnil na twitteru následující vzkaz:

„Hodně jsem o tom přemýšlel…jestli dá UFC dohromady turnaj, kde bude 10 lidí, kteří jsou většími taháky než já, což je možné, protože v tuto chvíli je tady hodně větších taháků než já, tak budu bojovat mimo hlavní kartu. Bolí mě to říct, ale byla by to správná věc. Co si o tom myslíte?“

Svůj další zápas by měl Bo absolvovat na již zmíněném UFC 282, kterému by teoreticky mohla vévodit titulová odveta Jiřího Procházky s Gloverem Teixeirou. Přestože zatím oznámené zápasy neobsahují příliš hvězdné jména, umístit jeho fight s Jamiem Pickettem právě na konec úvodní karty by v tuto chvíli s marketingového hlediska dávalo velký smysl. Jestli se tak skutečně stane, se dozvíme krátce před 10. prosincem, kdy se v Nevadě bude turnaj UFC 282 konat.

Zdroje:  MMA Junkie , The MMA Hour

Nejnovější články