Nová hvězda na obzoru! Bo Nickal zdemoloval dalšího soupeře a White ho nechal přidat do videohry

Nová hvězda na obzoru! Bo Nickal zdemoloval dalšího soupeře a White ho nechal přidat do videohry Bo Nickal je hvězdou zápasu ve volném stylu, teď by rád ovládl také MMA | zdroj: FOTO: Penn State Athletics

Očekávání byla velká, Bo Nickal ale nezklamal, zvítězil za necelou minutu, dostal smlouvu v UFC a vyzval Chimaeva i youtubera Logana Paula.

Rychleji než on se do UFC asi jen tak někdo nedostane. Američan Bo Nickal byl hvězdou univerzitního wrestlingu a jen těsně se nedostal na olympiádu, když vypadl až ve finále národní kvalifikace. Následně přesedlal na MMA, první zápas mezi amatéry si odškrtnul takřka přesně před rokem, nijak se tam ale nezdržoval a po dalším zápase skočil mezi profíky. Tam letos v červnu pokračoval v nastaveném trendu a zvítězil KO v prvním kole. 

Je opravdu neobvyklé, aby UFC oslovilo někoho, kdo má na svém kontě teprve jeden profesionální zápas. Matchmakeři ale očividně moc dobře věděli, proč to dělají. Nickal se začátkem srpna objevil v populární show Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím šéf UFC hledá nové tváře do své organizace. Očekávání naplnil, soupeře uškrtil už za minutu a dvě vteřiny. Přesto smlouvu nedostal. "Chci vidět víc, dáme mu další zápas," slyšel tehdy od Whitea.

Druhá zkouška přišla dnes v noci a Nickal to tentokrát zvládl ještě o deset vteřin rychleji, Donovan Beard neměl nejmenší šanci. Bo ho nejprve trefil tvrdým zadním capákem, za nějž schoval takedown. Soupeř se sice na zemi zvládl protočit do vrchní pozice, ale skončil v trianglu, který pro něj znamenal konečnou.

"Sotva jsem kariéru začal, ale jsem připraven jít rovnou na vrchol," prohlásil po zápase Nickal, jemuž sebevědomí rozhodně nechybí. "Budu připraven znovu bojovat v prosinci, jestli UFC chce, ať mi dají toho švédského týpka (Chimaeva). Asi není nejlepší, protože ani nezvládl udělat váhu, ale já ho klidně vezmu. Pokud ne, tak mi dejte Logana Paula (youtuber a boxer). Premiéra v UFC já versus on. Vím, že má nějaké schopnosti. Pokud to nepůjde tady, tak to pojďme udělat ve WWE (pro wrestling)."

Šéf UFC neskrýval nadšení. "Dělám si během zápasů pro připomenutí poznámky, jediné, co jsem si napsal, je: zatraceně!" uvedl v závěru show. "Na kluka, co nemá takřka žádné zkušenosti, měl jen dva zápasy, tak nastoupit proti chlapovi, co je 188 cm vysoký, má rekord 7-1 a rozpětí paží 198 cm... To sebevědomí, s jakým šel do toho trianglu a další věci, které dělal... Já a spousta dalších lidí jsme zvědaví, jakou budoucnost tenhle kluk má. Vítej v UFC, brácho!" Odhalil také, že ho nechal na základě hlasování fanoušků přidat do hry UFC 4, kde vlastní postavy nemá ani spousta ostřílenějších bojovníků.

Bo Nickal se v show DWCS pobil o smlouvu s UFC hned dvakrát, celkem mu to ale netrvalo ani 2 minuty Bo Nickal se v show DWCS pobil o smlouvu s UFC hned dvakrát, celkem mu to ale netrvalo ani 2 minuty | zdroj: FOTO: UFC

Nickal je rozhodně velmi zajímavá akvizice a lze od něj očekávat, že dosáhne velkých úspěchů. Očividně mu nechybí ani sebevědomí a umí svými výroky upoutat pozornost – z jeho strany hodně chytrá výzva směrem k Chimaevovi a Paulovi. Ani jeden zápas teď s největší pravděpodobností nepřipadá v úvahu (pokud nepočítáme divadelní představení ve WWE), mluvit se o tom ale rozhodně bude. Matchmakeři však pravděpodobně Nickalovi, který nastupuje ve střední váze, vystaví cestu trochu pozvolněji a nechají ho nasbírat zkušenosti na schůdnějších soupeřích. Zároveň je ale v divizi do 84 kg aktuálně trochu nouze o vyzyvatele pro šampiona, takže by Bo mohl nahoru vyletět hodně rychle.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články