Šílené! 17letý mladík se probil do UFC. Je to speciální kluk, pronesl na jeho adresu White

Šílené! 17letý mladík se probil do UFC. Je to speciální kluk, pronesl na jeho adresu White Stačilo málo a Raul Rosas Jr. mohl slavit krom vítězství také jedno z nejlepších KO v dějinách MMA | zdroj: Profimedia

Zatímco většina jeho vrstevníků se v životě teprve hledá, 17 letý Raul Rosas válí v MMA a stal se nejmladším bojovníkem v dějinách slavné organizace UFC.

Tohle byl asi nejočekávanější zápas v letošní sezóně Dana White's Contender Series, do klece se totiž o smlouvu s UFC přišel pobít teprve 17letý Raul Rosas Jr., kterému dokonce atletická komise musela udělit zvláštní povolení, aby mohl zápasit mezi profesionály před dosažením plnoletosti.

S tréninkem začal už ve 4 letech, přivedl ho k němu jeho otec, společně s bratrem pak prý byli v tělocvičně jediné děti mezi dospělými. V 15 začal Raul zápasit v amatérech, dlouho se tam ale nezdržel, už na konci loňského roku přešel mezi profíky a během necelého roku stihl nasbírat 5 rychlých výher před limitem, což neuniklo pozornosti lovců talentů z UFC.

V kleci ho čekal o 7 let starší Mando Gutierrez, který se stejně jako Rosas specializuje především na boj na zemi. V postoji jsme toho tedy moc neviděli, oba bojovníci si jen v hodně vysokém tempu vyměnili pár lowkicků a roudkicků, načež Raul vyzkoušel efektní naskočenou otočku. Ta sice zasáhla, ale neměla dostatečnou razanci, aby přinesla vytoužené ukončení. Gutierrez navíc nohu zachytil a přešlo se na zem.

Rosas sice skončil v gilotině, ale po chvíli se z ní dostal, a pak se soupeřem rozjeli exhibici brazilského jiu-jitsu, neustále měnili pozice a pokoušeli se o submise. Raulovi se dokonce málem podařil jen ojediněle vídaný suloev stretch. Nebylo divu, že Dana White společně s matchmakery Seanem Shelbym a Mickem Maynardem po skončení prvního kola nadšeně tleskali.

Ani ve druhé pětiminutovce jsme toho v postoji moc neviděli. Po úvodní oťukávačce Raul nafingoval naskočené koleno a vzápětí se potopil pro takedown. Moc pěkné a zemařská show mohla pokračovat. Ve třetím kole pak Gutierrez usoudil, že možná bude lepší, když zápas vezme na zem sám. Nakonec to bylo úplně jedno, protože jeho soupeř bral závěrečné dějství na svou stranu a bodově celý zápas ovládl.

Po cestě do zákulisí mladík prohodil pár slov s šéfem UFC „Řekl jsem mu, že i přes můj věk v UFC ukončím spoustu chlapů," prozradil o chvíli později během rozhovoru s Laurou Sanko. "Nejsou na mé úrovni, zapomeňte na můj věk. Dejte mi kohokoliv. Dejte mi smlouvu a zápas tuhle nebo příští sobotu. Jsem připraven pořád, narodil jsem se pro bojování. Nebudu si dávat pauzu uprostřed, udělám si ji až na konci.“

White byl samozřejmě nadšený. „Byl to úžasný zápas. Ten kluk je na 17letého kluka na strašně vysoké úrovni. Líbí se mi na něm spousta věcí. Líbilo se mi, že nikdy jen tak nezůstával v guardu, byl pořád aktivní, neustále šel po ukončení. Nemůžu se dočkat, až uvidím, jak bude vypadat ve 22.“

O smlouvě pro něj prý nebylo nejmenších pochyb. „Vůbec jsme o něm v zákulisí nemluvili, probrali jsme to už během jeho zápasu. Nikdy jsem nic takového neviděl. Nejen to, spousta bojovníků mě teď bombarduje zprávami, tady za mnou taky přišla spousta lidí, ať toho kluka podepíšu. Je naprosto talentovaný, je speciální, je jiný. Nevidíte děcka v 17 letech, aby se takhle chovali. Obvykle se obávám i o děcka, která mají 22, 23 let. Většinou se poohlížíme po lidech, kterým je 25, 26, 27, když mají dobré bilance. Takže tenhle kluk je speciální a uvidíme, co dokáže.“

Mladý Rosas udělal dojem i na mnohé zkušené bojovníky. Na jeho výkon reagoval například Aljamain Sterling, úřadující šampion bantamové váhy, jejíž řady Raul rozšíří. "Funkmaster" napsal, že by byl velmi překvapen, pokud Raul nezíská pás do svých 25. Rozjetý mladík ale nesouhlasí, chce se totiž stát nejmladším šampionem v historii UFC. Tím je stále Jon Jones, který na titul polotěžké divize usedl ve 23 letech. Raulovi tedy zbývá více než dost času, aby jeho rekord překonal, snadné to ale mít rozhodně nebude.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články