UFC přijalo nejmladšího bojovníka, šéfa nadchl parádním knockoutem

UFC přijalo nejmladšího bojovníka, šéfa nadchl parádním knockoutem Jihoafričan Cameron Saaiman se do UFC dostal v pouhých 21 letech | zdroj: Profimedia

Do UFC se dere mladá krev, teprve 21letý Jihoafričan se díky výhře na KO stal aktuálně nejmladším bojovníkem slavné organizace. Brzy ho ale možná překonají další, šanci bude mít i Češka Tereza Bledá.

Když UFC začínalo, Jihoafričan Cameron Saaiman ještě ani nebyl na světě. MMA si všiml až ve 14 letech a okamžitě mu propadl. O 7 let později si splnil sen a stal se nejmladším aktuálním bojovníkem v nejslavnější organizaci.

Cesta za smlouvou ale nebyla jednoduchá. V kleci ho čekal zkušený Josh Wang Kim s 22 zápasy na kontě. Mezi profíky tenhle Američan prohrál pouze jednou, když byl diskvalifikován za zakázané lokty. Trénoval po celém světě a svými pohyby dával už před zápasem najevo, že určitě nepůjde o ortodoxního bojovníka.

Saaiman měl oproti němu navíc dost velkou nevýhodu ve velmi krátkých pažích, které mu neposkytují dostatečné krytí žeber. Kim mu na ně cílil kopy a taktika slavila úspěch. První kolo bral na svou stranu, Jihoafričan se ale nevzdával a druhou pětiminutovku pravděpodobně strhl na svou stranu. V posledním kole se do toho opřeli oba, Kim měl mírně navrch, ale v jedné divoké přestřelce šel obličejem k zemi.

Dana White byl na nohou. "Jsi drsný týpek!" řekl v úžasu mladému Jihoafričanovi a nebylo pochyb, že ho v závěru pořadu odmění smlouvou. Vítězstvím si Saaiman vylepšil bilanci na 6-0 a okamžitě plánoval jít zpátky do tělocvičny.

Jestli ještě nemá přezdívku, měl by si říkat ‚Future‘ (Budoucnost). Camerone, chci abys věděl, že jsi teď nejmladším bojovníkem v UFC. Gratuluji!“ uvedl ho White do své organizace. Na druhé místo se posunul Číňan Zhu Rong, kterému je 22 let. Žebříček se však možná bude brzy opět měnit, jelikož se v nadcházejících týdnech o smlouvu s UFC popere teprve 17letý Raul Rosas Jr s bilancí 5-0 a také 20letá Tereza Bledá (5-0), která se netají tím, že by se ve slavné organizaci ráda stala nejmladší šampionkou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články