Tereza Bledá se porve o smlouvu s UFC, kdo se postaví proti ní?

Tereza Bledá se porve o smlouvu s UFC, kdo se postaví proti ní? Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

První šampionku organizace OKTAGON MMA čeká začátkem září poslední krok na cestě do vysněného UFC. Porazit ale bude muset brazilskou zemařku.

Tohle byla vpodstatě jen otázka času, spojení Tereza Bledá a UFC viselo ve vzduchu už nějaký čas. Včera česká zápasnice na sociálních sítích potvrdila, že už zbývá zdolat jen poslední překážku. Tou bude 6. září souboj v populární show Dana White's Contender Series, kde se bojovníci a bojovnice před zraky šéfa UFC a hlavních matchmakerů bijí o smlouvu. Jen vyhrát tady nestačí, je potřeba udělat dojem, ideálně vítězstvím před limitem. Loni se takto do nejslavnější MMA organizace probojovalo 39 účastníků, šance tedy nejsou vůbec malé.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Proti Tereze se do klece postaví Brazilka Nayara Maia s profesionální bilancí 6 vítězství a 1 remíza, z toho 2 submise a dva technické knockouty, nenechte se ale zmást, i TKO totiž přišlo v boji na zemi, když se soupeřkám dostala do zad. Je tedy jasné, že se s Terezou v postoji nebude chtít zdržovat, česká bojovnice ale vyniká obrovskou silou, takže by pro ni nemusel být problém strhy ubránit, případně dominovat i v zápasnických pasovačkách a na zemi.

Bledé budou do karet nejspíše hrát i bojové zkušenosti, ačkoliv má v profesionálních zápasech zatím odbojováno "pouze" 5 zápasů, všechny vyhrané, na kontě má spoustu duelů v amatérech a podle hybridních pravidel Undergroundu čelila i elitním domácím soupeřkám v podobě Pudilové, Šormové a Szabové.

Pro tuzemské fanoušky bude letošní ročník DWCS obzvláště zajímavý. Zatímco loni se v rámci této show blýskl Slovák Martin Buday, letos bude mít Česko hned dvě želízka v ohni. Týden před Terezou totiž o smlouvu zabojuje také Matěj Peňáz. Česká skvadra v UFC se tedy možná ještě letos značně rozroste a pokud se Procházkovi začátkem června v Singapuru podaří získat od Glovera Teixeiry titul polotěžké váhy, bude to jednoznačně nejúspěšnější rok pro naše MMA.

Zdroje:  First Round Management

Nejnovější články