Poslední start doma? Peňáz si před soubojem o UFC střihne boxerský duel

Poslední start doma? Peňáz si před soubojem o UFC střihne boxerský duel Matěj Peňáz si v Oktagonu rychle získal fanoušky i skalpy soupeřů | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Pomalu vyhlíží důležitý zápas za mořem, kde se bude muset blýsknout, aby dostal smlouvu do UFC. Ještě předtím se ale Matěj Peňáz ukáže doma, netradičně v boxerském ringu. Proti němu se postaví známý svéráz s přezdívkou "Da Killa Kid".

Úspěšný kickboxer Matěj Peňáz se k MMA dostal tak trochu náhodou. Když přišel během pandemie o možnost zápasit v prestižní GLORY, kývl na nabídku účasti v turnaji OKTAGON UNDERGROUND. Zatímco pro některé bojovníky není přechod z velkých 10oz rukavic na 4uncové snadný, v Matějově případě to bylo přesně opačně. Jeho nesmírně dlouhé paže v kombinaci s až laserovou přesností úderů se ukázaly jako naprosto zabijácké kombo, kterému odolá jen málokterý soupeř.

Po třech zápasech podle hybridních pravidel Undergroudu, kde se nemohlo bojovat na zemi, vyzkoušel Peňáz také MMA. Prvních pět vyhrál před limitem, naposledy "jen" na body. Není tedy divu, že si jeho potenciálu všimlo UFC a pozvalo si ho do show Dana White's Contender Series. Stačí tedy už jen na konci srpna udělat v zápase dojem a česko bude mít v nejprestižnější světové organizaci dalšího zástupce. V kuloárech navíc koluje zvěst, že by se z našich luhů a hájů měl o smlouvu pobít ještě někdo, spekuluje se o rovněž neporažené Tereze Bledé.

Matěje ale na domácí půdě ještě minimálně jednou uvidíme. Už 21. května si na další akci ze série OKTAGON UNDERGROUND, jíž vévodí duel mezi Karlosem Vémolou a Marpem, střihne boxerskou premiéru. Soupeřem mu bude fanouškům dobře známý svéráz Alex "Da Killa Kid" Lohoré.

Francouz u nás udělal dojem, když proti předpokladům dokázal vzdorovat v titulové bitvě Vémolovi celých 5 kol. Aktuálně má v Oktagonu dvě výhry, naposledy vyřídil Zdeňka Polívku už v prvním kole a dělá si zálusk na titul střední váhy, který drží Patrik Kincl. Záležet bude ale i na tom, jak vyvázne právě z bitvy s Peňázem, který bude obrovským favoritem.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články