UFC mohlo počkat, není kam spěchat, říká Novotný o Peňázově účasti v DWCS

UFC mohlo počkat, není kam spěchat, říká Novotný o Peňázově účasti v DWCS Matěj Peňáz v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dostat se do UFC je snem asi každého bojovníka MMA, šanci vybojovat si tam smlouvu bude mít v létě také Matěj Peňáz. Promotér Ondřej Novotný z toho ale moc nadšený není. Vysvětlil proč.

"Já osobně nejsem rád," přiznal spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný, když se v rámci jeho pořadu MMA letem světem fanoušci ptali na Matěje Peňáze. Ten dostal šanci se v létě zúčastnit populární show Dana White's Contender Series, v níž šéf UFC spolu se svými dvorními matchmakery hledá nové tváře do své organizace. Loni se tam tímto způsobem probojoval například Martin Buday či Javid Basharat, dva roky před nimi to zkoušel i Michal Martínek, kterému se to však nepovedlo.

Zatímco fanoušci mají radost, z pohledu promotéra se jedná o naprosto odlišnou situaci. Odchází mu totiž hvězdy, kterým v cestě "za lepším" zřejmě nemůže nijak bránit.

"Nedávno jsem se o tom bavil s jedním manažerem, že to je v h***u, že s tím musíme něco udělat v rámci MMA. Ty nainvestuješ velký peníze do borce do proma a tak dál, a pak kdykoliv přijde strýček Dana (šéf UFC, pozn. red.) a jseš nahranej," posteskl si Novotný, ale dodal, že to samozřejmě má několik rovin. "Já to Matějovi bezpochyby přeju, ať si jde za svým. Myslím si, že je schopnej porazit v podstatě kohokoliv, koho proti němu v Contenderu postaví. Myslím si, že už je připraven i na těžší soupeře tady. Trošku mě mrzí, že když jsem to tady říkal a tady jsem se snažil ještě o… a to měl dobrý soupeře, ne že ne… o těžší soupeře, tak ho trenéři furt brzdili, ta jeho skupina, a nesouhlasili. Teď najednou jdeme do Contenderu a z něj do UFC."

Ačkoliv Ondřej věří, že má Matěj velkou šanci v DWCS uspět a do UFC se dostat, podle něj měl raději počkat a nechat se pořádně otestovat na domácí scéně, kde v dosavadních 6 MMA zápasech přemožitele nepoznal. Podle promotéra se jako soupeři nabízeli například Patrik Kincl či Alex Lohoré. "Já v tomhletom směru jako fanoušek, i řekněme kamarád kluka, kterýho znám strašně dlouho a jsem velmi blízko jeho kariéře celou dobu, tak si myslím, že je čas, že si to UFC mohlo klidně počkat, že není kam spěchat, speciálně v jeho letech."

"Přijímací pohovor" do nejslavnější organizace Peňáze čeká pravděpodobně 30. srpna, kdo bude soupeřem zatím známo není. Podle Novotného ale "Moneyho" v Oktagonu ještě uvidíme, proti komu, bude zveřejněno v řádu následujícíh hodin či dnů.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články