Šampion Sterling zhodnotil nejlepší bojovníky ze své divize a sám sebe

Šampion Sterling zhodnotil nejlepší bojovníky ze své divize a sám sebe Aljamain Sterling po výhře nad Petrem Yanem na UFC 273 | zdroj: Profimedia

UFC šampion Aljamain Sterling neusíná na vavřínech a bedlivě sleduje dění ve své váhové kategorii. Nyní prozradil, co si o konkurentech myslí.

Získat šampionský pás UFC je jistě krásná věc, můžete si ale být jisti, že už si na vás brousí zuby zbytek bojovníků v divizi. Není tedy divu, že Aljamain Sterling, aktuální vládce batamové divize (61,2 kg), má své rivaly pod drobnohledem. V rozhovoru pro UFC rozebral celou nejlepší patnáctku.

#15 Jack Shore (16-1)

"Můžu vám s jistotou říct jednu věc – má hodně dobré schopnosti. Je to především zemař. Jasně, byl ukončen, ale určitě se může dostat zpět."

#14 Adrian Yanez (16-3)

"Ten chlap umí dávat bomby. Myslím, že je to někdo, koho budou lidi se zájmem sledovat pěkně dlouho. Když jsem ho přivedl na trénink, hodně jsme se toho od sebe naučili. Já jsem se od něj učil v postoji, on ode mě v grapplingu. Je to takový jing a jang."

#13 Umar Nurmagomedov (15-0)

"Mladý orel, mladá naděje. Hodně lidí má od něj velká očekávání. Já si ale myslím, že každý starý dobrý americký wrestler si s takovým chlapem poradí. Je silný, má talent a mohl by určitě být v budoucnu šampionem stejně jako jeho starší bratranec, ale právě teď je na trůnu jiný král."

#12 Sean O'Malley (15-1)

"Má dobrý styl. Rád nosí na hlavě barevné věci a tak podobně, ale má vážně dobré bojové schopnosti, je talentovaný. "Cukrová cecka" je ale zatím spíš takové kladivo, ještě jsme ho neviděli jako hřebík, když na něj někdo trochu zatlačí. Uvidíme, jak si s tím dokáže poradit. Viděli jsme, že když si poranil nožičku, tak spadl a zhroutil se, padl hodně rychle. Myslím ale, že je dobrý, jen ten humbuk okolo něj je možná až moc velký. Uvidíme, jak si povede s někým jako je Petr Yan."

#11 Frankie Edgar (24-10-1)

"Legenda. To je asi nejlepší způsob, jak popsat chlapa jako je on. Dokázal už všechno. Jeden z těch malých policistů, který přišel do UFC a stále tam dominoval nad konkurencí. K takovému chlapovi já vzhlížím a je jedním z bojovníků, od kterých jsem v začátcích kopíroval styl, prostě jsem se od něj učil. Legenda našeho sportu, rád bych si s někým takovým zatrénoval."

#10 Ricky Simon (20-3)

"Velmi tvrdý chlapík. Myslím, že co se zbavil toho pitomého mulletu, tak začal novou kariéru a opravdu zlepšil svůj styl. Podle mě mu to pomohlo, sotva si tu deku vzadu ostříhal, exponenciálně se zlepšil."

#9 Yadong Song (19-7-1)

"Knockoutoval Marlona Moraese. Ale kdo v tomhle bodě ne? A to říkám jako někdo, koho Marlon knockoutoval. Takže o tomhle chlapovi nic moc úžasného nevím. Myslím, že prohrál zápas s Codym Stamannem, takže si nejsem jistý, jak dobrý je. Ale mohlo by to zároveň dost vypovídat o tom, jak dobrá bantamová divize je, všichni jsou strašně vyrovnaní."

#8 Pedro Munhoz (19-7)

"Pedro je tvrďák. Když máte někoho takového před sebou, tak víte, že necouvne. Trefil jsem ho několika hodně tvrdými ranami a on šel pořád dopředu. Říkal jsem si, že už nevím, čím bych toho bastarda měl zasáhnout, chápete? Je to týpek, se kterým jsem měl trénovat. Dvakrát nebo tříkrát. A on se na mě vykašlal. Pedro, vykašlal ses na mě, takže jsem to na tebe musel prásknout. Bylo by to super, trochu to namixovat. Rád trénuji s kluky, se kterými jsem bojoval, protože spolu stejně v dohledné době nejspíš nebudeme znovu zápasit. Takže je to podle mě dobré s nimi potrénovat, protože cítím, že se od těch, co jste s nimi sdíleli oktagon, můžete hodně naučit."

#7 Dominick Cruz (24-4)

"Dom je další legenda našeho sportu. Když jsem ho poprvé viděl na scéně ještě ve WEC, byl jsem totálně unešen jeho schopnostmi, a pořád jsem. Je to stále jeden z těch, kteří tu byli v každé éře tohohle sportu a pořád dokážou držet krok s těmi nejlepšími na světě. Když jsem ale stoupal nahoru, tak mě trochu štval. Přišel mi arogantnější, než jsem si myslel, že je. Ale možná to prostě byl on a jeho role. Nejsme nejlepší kamarádi, ale respektuji ho a myslím, že i on respektuje to, čeho jsem dosáhl."

#6 Rob Font (19-6)

"Myslím, že Font je jedním z těch nenápadných bojovníků, a tak trochu se vrátil zpět. Měl nějaké tvrdé porážky a dostal se zpět do nejlepší pětky, možná byl pak jednu výhru od titulové šance, ale neuspěl proti Aldovi. Myslím, že to něco vypovídá o jeho schopnostech, podle mě je trochu jednodimenziální. Pokud by svůj styl trochu zkomplexnil, mohl by se dostat zpátky do top pětky."

#5 Marlon Vera (22-7-1)

"Myslím, že Chito se zničehonic trochu změnil. Je teď o něco psychicky odolnější, je to tvrdý grázl. Ten chlap jde bojovat po celou dobu, to z něj podle mě dělá těžkého soupeře. Nemyslím si, že by byl v nějaké oblasti specialista, co ho ale dělá nebezpečným je to, že je to hráč a je v oktagonu ochotný hodně riskovat."

#4 Cory Sandhagen (15-4)

"Sandman je tvrdý týpek. Vysoký, velké rozpětí. Kdyby přešel výš do pérové váhy, tak by tam podle mě mohl mít trochu větší úspěch, protože je opravdu vysoký. Myslím, že ale bude mít problémy s wrestlery. Pokud to bude kickboxerský zápas, tak jsme viděli, co udělal Dillashawovi, podle mého ten zápas vyhrál. Docela dobře ho rozebral, trefil ho několika hodně tvrdými údery, zatímco T.J. ho jen objímal. Cory už bojoval s těmi nejlepšími – se mnou, s Edgarem. Je to můj další syn. Ta porážka v něm podle mě probudila zvíře. Občas to potřebujete, chápete? Mě to udělal Marlon Moraes a já jsem pyšný, že můžu říct, že jsem to udělal pro Sandhagena."

#3 Merab Dvalishvili (15-4) týmový parťák

"Jeho přezdívka 'Stroj' mluví sama za sebe, nemusím říkat nic víc. Právě jsem se vrátil z tělocvičny, kde jsem nahrával jeho sparing a je to prostě buldozer, tirák. Soupeře přejíždí. Dvacetkrát se potopí pro takedown a dvacetkrát vás vezme na zem. Pak vás nechá vstát, aby vás zase mohl vzít dolů a poslat vás na zadek. A pak si poskakuje ve středu oktagonu a vy něj nevěřícně koukáte, jaktože není unavený. Králíček energizer, člověče. Je to zábava ho sledovat. Nonstop akce."

#2 T.J. Dillashaw (16-4)

"Nový šéf EPO (dopingová látka, kterou T.J. užíval), pan Dillaroid. Podle mě je to tvrdý chlap. Nemyslím si ale, že ve své kariéře něco udělal férově. Jsem přesvědčen, že podváděl celou dobu. Jeho týmoví parťáci ho udali, když je tam učil to, co sám dělal. Respektuji jeho schopnosti a to, co dokázal, ale hádejte co! Jdu si pro něj."

#1 Petr Yan (16-3)

"Petr je opravdový problém. Na základě prvního zápasu udělal úpravy, protože opravdu věřím tomu, že kdybych neměl problémy s rehydratací, tak bych ho ukončil v prvním kole, když jsem ho tak snadno vzal na zem. Opravdu. Ať si lidi říkají, co chtějí, já vím, co jsem v tělocvičně odmakal a jeho obrana nebyla tak neprostupná jako v odvetě. Je to chytrý, inteligentní bojovník. Je nebezpečný, ale podle mě má problémy se soupeři, kteří mají dobrý pohyb na nohou, takže se zvládnou uhnout jeho ranám, a těm, kteří jsou delší rozsah paží než on. To je vše, co o něm můžu říct. Myslím, že ještě nějakou chvíli bude na vrcholu a eventuálně se spolu utkáme potřetí, možná i počtvrté."

V závěru pak Sterling (21-3) zhodnotil i sám sebe:

"Šampion. Je to vypočítavý a chytrý bojovník. Plní si domácí úkoly a nakoukává soupeře. Má respekt pro každého, s kým do oktagonu vstupuje. Jednou jsem to neudělal a probudil jsem se v nemocnici zírajíc do světel. Takže mám od toho kolena přes transport do nemocnice až po probuzení v posteli prázdno. Byla to tvrdá ale cenná lekce. Nebylo to jako lekce, které jsem dal já některým jiným, ale i tak to byl způsob, jak se něco naučit. Bojoval jsem s nepřízní osudu a myslím, že pokud bych mohl někomu něco ukázat, tak to, že nikdy nenechte lidi, aby vám diktovali vaši budoucnost, a vždycky sázejte sami na sebe."

Zdroje:  UFC

Nejnovější články