Bojovníci nadšeně reagují na pětikolovou válku mezi Yanem a Sandhagenem, White jim udělil milionovou prémii

Bojovníci nadšeně reagují na pětikolovou válku mezi Yanem a Sandhagenem, White jim udělil milionovou prémii Sandhagen svým pověstným naskočeným kolenem zaskočil i Petra Yana | zdroj: Profimedia

Dana White si zápas mezi Petrem Yanem a Corym Sandhagenem maximálně užil, nadšení neskrývali ani jejich kolegové.

Máme za sebou veliký víkendový turnaj UFC 267, který nám nabídl hned několik zajímavých momentů. Jedním z nejlepších byl rozhodně zápas o prozatímní titul v bantamové váze mezi bývalým šampionem Petrem Yanem a bojovníkem ze třetí pozice žebříčku Corym Sandhagenem.

Yan, který nakonec odcházel z klece s vítězstvím a pásem, předvedl se Sandhagenem parádní pětikolovou postojářskou řežbu plnou tvrdých úderů a kopů. Není proto divu, že byl z tohoto duelu u vytržení také prezident UFC Dana White, jenž na pozápasové tiskové konferenci neskrýval nadšení a oznámil, že si oba borci vysloužili bonus 50 000 dolarů (v přepočtu zhruba 1 100 000 Kč) za zápas večera.

„Ti dva šli dnes v noci do absolutní války,“ řekl White. „Petr Yan je divoch. Tím myslím, že je naprosto neuvěřitelný. Je nezastavitelný. Prostě jde neustále kupředu. Když se podíváte na to, jak dopadl jeho zápas se Sterlingem, tak to byla ta nejlepší varianta, jak mohl tenhle souboj skončit."

Ziskem prozatímního titulu si totiž Yan pojistil plnohodnotný titulový duel. V tom by měl teoreticky nastoupit proti šampionovi Aljamainu Sterlingovi, nad kterým by v jejich prvním vzájemném zápase ,ještě jako král divize, nejspíš vyhrál, nebýt zakázaného kolene do hlavy. To totiž vedlo k diskvalifikaci a ztrátě pásu.

Otázkou však zůstává, zda to bude právě proti Sterlingovi, protože ten před měsícem kvůli vleklým problémům s krkem podstoupil poměrně složitou operaci a možná ho tak čeká dlouhá rekonvalescence. Mohlo by se tak stát, že by ho vedení v budoucnu o pás připravilo a "prozatimního" šampiona by do klece opět postavilo proti někomu jinému. 

To ale zatím není na pořadu dne, teď si užíváme především dozvuky skvělého zápasu mezi Yanem a Sandhagenem, jenž nadchnul i jejich kolegy, kteří zaplnili sociální sítě nadšenými zprávami. Jedním z prvních reagujících byl právě Sterling, který nedbal nepříjemných odhadů a vzkázal ruskému kolegovi, že se v dohledné době setkají. „Úžasný zápas chlapi,“ sdělil v jednom z tweetů. „Mám to 48-47 pro Yana. Tohle sis zasloužil. Odpočiň si a brzy se uvidíme."

Podle elitního bojovníka lehké váhy Michaela Chandlera by se tento duel dal dost možná řadit mezi ty nejlepší v historii. „Viděli jsme právě teď ten nejlepší titulový zápas všech dob?“ ptal se na svém Twitteru.

Ex-šampion lehké váhy, který ve svém posledním zápase schytal tvrdé KO kolenem právě od Sandhagena, před oběma borci rovnou smekl: „Klobouček, kamarádi. Oba jste předvedli neskutečný výkon.“

Ben Askren, který už z MMA odešel má dokonce naprosto jasno v tom, kdo má s kým dále bojovat: „To byl neskutečný zápas a jasné vítězství pro Yana. Okamžitě udělejte zápas Yana s Aljamainem a také postavte Sandhagena proti Seanu O’Mailleymu.“

Je vidět, že oba borci si své bonusy opravdu zasloužili a i my už se teď těšíme na to, co předvedou v oktagonu příště. Je totiž téměř jisté, že budeme svědky dalších skvělých zápasů, které budou opět zvedat diváky ze sedaček.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články