Khabibův nástupce nezklamal. Makhachev dal novozélandskému bijci pouhých 150 vteřin

Khabibův nástupce nezklamal. Makhachev dal novozélandskému bijci pouhých 150 vteřin Makhachev chytil Hookera do kimury a do konce zápasu zbývá už jen pár vteřin. | zdroj: Getty Images

Islam Makhachev se s Danem Hookerem vůbec nepáral a po rychlé výhře si řekl o titulový zápas v lehké váze.

Novozélandský bojovník Dan Hooker měl před 35 dny pořádné problémy dostat se do USA a duel proti Nasratu Haqparastovi málem nestihl. Nakonec se však všechno podařilo a fighter z „Kiwi“  země po slušné řezbě zvítězil na body, čímž zastavil svojí nepříznivou sérii dvou porážek v řadě a udržel si tak v žebříčku lehké váhy velice pěknou šestou příčku.

Měsíc po posledním duelu navíc nastoupil dnes v noci jako náhradník v rámci turnaje UFC 267, kde ho čekala nebezpečná divizní pětka Islam Makhachev. Tento dagestánský zápasník, který je díky svým grapplerským schopnostem často označován jako nástupce legendárního Khabiba Nurmagomedova, do klece vstupoval s hodně slušnou statistikou osmi výher v řadě a s pocitem, že by se v případě dalšího vítězství mohl velice přiblížit pozici vyzyvatele.

A samotný fight trval opravdu rychle. Makhachev se po krátkém oťukávání odhodlal po třiceti vteřinách k prvním takedownu, který mu vyšel přímo perfektně. Poté už jenom Hookera kontroloval a připravoval si co nejlepší pozici k submisi. Po dvou minutách začal svému soupeři kroutit ruku za záda a tomu už za chvíli nezbylo nic jiného, než odklepat. Ukázková kimura v čase 2:25.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @u.f.c_2_0_2_1

Makchachev měl po této výhře o své budoucnosti jasno a v pozápasovém rozhovoru zcela bez okolků ohlásil, že by rád příště bojoval o titul. „Teď je čas. Dřív jsem porážel chlapi z jedenácté nebo patnácté příčky, ale tenhle byl šestka. Teď je čas mluvit. Mám devět výher v řadě a jsem připravený na titulový zápas."

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články