UFC v Abú Dhabí začalo pro Polsko dobře. Oleksiejczuk sestřelil TKO neporaženého Dagestánce

UFC v Abú Dhabí začalo pro Polsko dobře. Oleksiejczuk sestřelil TKO neporaženého Dagestánce zdroj: Profimedia

Na každého chlapa se najde chlap. Až do dneška neporažený Dagestánec padl pod údery polského bojovníka, který mu v kleci nedopřál ani vteřinu klidu.

Jak už je u bojovníků z Dagestánu normou, Shamil Gamzatov přišel do UFC jako neporažený. V prvním zápase měl sice namále, nakonec ale díky vítězství v poměru 2:1 na body udržel svůj neposkvrněný štít.

Proti němu stanul polský válečník Oleksiejczuk, který už mezi elitou pár jizev nasbíral. Postavil se ale zajímavým soupeřům – například Rountreemu, Ovincovi St. Preuxovi a dalším. Oproti Gamzatovi, který si v začátku profesionální kariéry vybudoval skóre na občas ne úplně adekvátních soupeřích, tedy nasbíral kvalitní zkušenosti.

A přesně ty se v tomhle zápase ukázali jako rozhodující. Bylo takřka jasné, že Dagestánec bude chtít vzít boj na zem, to mu ale Polák nedovolil. Od první vteřiny na něj tlačil a pravidelně ho ostřeloval svými nejsilnějšími údery. Když se Gamzatov pokusil boj svázat do klinče, ihned se vysmýkl a zaútočil, odmítl i pokus o takedown.

Dagestánec vypadal z neustálého couvání dost unavený a začínal se pasivně balit do krytu. Toho Oleksiejczuk využil a poslal mu tam skrz ruce zvedák. Ten sice nedopadl na bradu, ale spíše kamsi do obličeje, Gamzatov šel ale stejně k zemi, kde se sbalil do želvy. Po několika potvrzujících úderech rozhodčí tedy zápas ukončil.

První ze tří polských bojovníků svůj úkol splnil a skvělým výkonem určitě dodal síly i svým kolegům Marcinu Tyburovi a Janu Blachowiczovi, kteří nastoupí do bojů později.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články