Bojovníci reagují na vítězství Glovera Teixery nad Blachowiczem

Bojovníci reagují na vítězství Glovera Teixery nad Blachowiczem Glover Teixeira si šel za svým snem a ve 42 letech se stal šampionem UFC | zdroj: Profimedia

Nikdy se nevzdávej svých snů! vzkazuje lidem čerstvě korunovaný šampion UFC Glover Teixeira. Inspirativní příběh 42letého Brazilce nenechal chladnými ani kolegy bojovníky.

Polotěžká váha má nového krále, stal se jím 42letý veterán Glover Teixeira. Brazilec ve druhém kole donutil škrcením odklepat Poláka Blachowicze a stal se tak nejstarším prvošampionem v historii UFC. Inspirativní příběh nenechal chladnými ani jeho kolegy bojovníky.

Daniel Cormier měl tu čest, že mohl Gloverovi pogratulovat přímo v kleci, když s ním po zápase dělal rozhovor. Následně se o své pocity podělil také na Twitteru, kam napsal: "Doslova mi to vehnalo slzy do očí, že se tenhle chlap nikdy nevzdal. Prostě úžasný 42letý starý muž."

Nadšený byl také někdejší šampion střední váhy Michael Bisping, kterého nyní můžeme rovněž slýchat od komentátorského stanoviště. "Tenhle příběh trumfne příběh Rockyho na celé čáře. Pořád jsem ještě v úžasu, jaký to byl úžasný výkon. 20 let oddanosti svému snu přineslo ovoce, neuvěřitelné. Gratuluji šampione!!!"

S gratulací přispěchal také šampion těžké váhy Francis Ngannou: "Glover Teixeira je jako dobré víno, čím starší, tím lepší. Ten chlap je neuvěřitelný!" napsal na sociální sítě. Přidal se k němu i úřadující šampion bantamové divize Aljamain Sterling: "Teixeira udržuje sny čtyřicátníků naživu! Wow!"

Hlavní zápas UFC 267 si nenechal ujít ani Conor McGregor. "Nejstarší prvo-šampion v historii UFC, Glover Teixeira! Prostě wow! Pořádná motivace!" napsal na Twitteru a po chvíli dodal: "Prostě neuvěřitelné! Tenhle sport!"

To Jon Jones si nejprve rýpl do poraženého Blachowicze, který v minulosti o zápas s ním hodně stál. "Podívejte se, co se stane, když kecáte kraviny místo toho, abyste se soustředili na soupeře přímo před sebou. Další, kdo skončil pod drnem," napsal kromě toho, že si samozřejmě užíval pochlebování některých příznivců, kteří poukázali na to, že on pás udržel skutečně dlouho. "Nové pravidlo, nevyzývejte mě, dokud neobhájíte svůj pás alespoň dvakrát. Už mě ty kraviny nebaví. Každý jen mele o tom, co udělá, a přitom nedokážou porazit ani jiné vyzyvatele."

"Glovere ty jsi pravý král, můj příteli, jsem za tebe tak šťastný. Tyjo, 42 let, to je šílené. Hodně inspirující," pogratuloval pak také Gloverovi, kterému před lety jeho první útok na titul překazil.

V podobném duchu se vyjádřil i Corey Anderson, který je nyní hvězdou konkurenčního Bellatoru, v minulosti však s Blachowiczem i Teixeirou bojoval. A s Polákem se před pár dny dobírali na internetu. "Jak jsem říkal... Jan si dělal starosti o mě, když jsem si hleděl svého, a zapomněl na svou vlastní práci. Gratuluji Gloverovi, mám z něj velkou radost!"

Ke gratulacím se připojili i stávající konkurenti z polotěžké divize, například Rakič či Smith. Přímo na místě vysmekl Teixeirovi poklonu i Jiří Procházka. Právě on by se s brazilským veteránem měl příště utkat. Jen tak to ale nebude, šampion teď totiž chce na pár měsíců volno, aby si mohl zasloužený úspěch pořádně vychutnat.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články