McGregor pochválil Petra Yana a domlouvá si s ním „přátelský“ sparring

McGregor pochválil Petra Yana a domlouvá si s ním „přátelský“ sparring Conor McGregor přichází do oktagonu. | zdroj: Profimedia

Bývalý irský šampion má pro současného krále bantamové váhy slova uznání. I tak by ho prý ale „rozbil“.

Conor McGregor se při rehabilitaci své zlomené nohy očividně nudí, a tak není nouze o jeho twitterové výkřiky směrem k ostatním bojovníkům. Většinou se jedná o urážky a snahu o posílení vlastního ega, ale sem tam Conor dokáže i pochválit. Tedy aspoň tak trochu.

Na Twitteru totiž okomentoval plakát, kde bylo vyobrazeno 5 neoficiálních „nejlepších boxerů v UFC“ podle podcastu Ez RAW. První příčku okupoval Petr Yan, druhou Max Holloway, „až“ na třetí pozici byl vyobrazen Conor McGregor, čtvrtou pozici obsadil José Aldo a na pátém místě byl Nate Diaz. Takové hodnocení je hodně subjektivní, ale Conora to přesto nenechalo chladným.

„Přeboxoval jsem 3 chlapy na tomhle seznamu. Není tady nikdo ani vzdáleně blízko mému boxingu v UFC. Dokonce i Dustin mě sundal až potom, co byla moje noha zničená. Každého jsem zničil, když se jednalo o box. Yan je ale dobrý, mám rád jeho styl,“ pochválil Conor ruského šampiona bantamové váhy. Ale i tak bych ho v tom jeho krunýři rozbil,“ neodpustil si Ir rýpnutí. Ruský šampion se totiž při boji hodně takzvaně balí a většinu ran inkasuje do krytu.

Tato "pochvala" Yanovi samozřejmě neunikla, zavětřil možný zápas a s ním spojenou pořádnou výplatu:

„Conore, všichni víme, že máš rád mluvení, ale pojďme rovnou na věc. Když chceš boxovat nebo bojovat, nezáleží mi na váze nebo na pravidlech. Ale vsadím se, že se neukážeš,“ popíchl Yan bývalého dvojnásobného šampiona.

„Haha, bez problémů, maličký. Domluvíme se na sparringu nebo něčem podobném v blízké budoucnosti. Pozvu tě a tvůj tým do Irska na jednu z našich show v Crumlinském boxerském klubu. Vyřešíme to pak, chlapče. Bůh ti žehnej,“ vzkázal Conor.

„Můžeme si hrát, pokud nechceš rozhodnout tuhle záležitost seriózně,“ odvětil ruský šampion. „Jen mi dej vědět, jestli budeš mít dostatek kyslíku na celých 12 kol, chlapče. Sláinte (irský pozdrav).“

Petr Yan vs. Cory Sandhagen Petr Yan vs. Cory Sandhagen | zdroj: Profimedia

Petr Yan nedávno získal titul prozatímního šampiona, když v úžasné bitvě porazil na body Coryho Sandhagena a ukázal nádherný striking. V současné době je tak zase o kus blíže k právoplatnému šampionskému pásu, který ztratil svoji hloupostí, když nakopl kolenem klečícího Aljamaina Sterlinga, za což byl diskvalifikován.

I přesto, že by Yan s McGregorem určitě udělali zajímavý zápas, naděje, že bychom se jej někdy dočkali jsou téměř mizivé. Conor bojuje v lehké i welterové váze a Petr Yan v bantamu, takže reálně může vážit i o více než 10 kg méně. Souboj s takovým váhovým rozdílem by se i přes všechny kvality ruského bojovníka dal jen s těží označit za férový a tak „přátelský“ sparring je pravděpodobně to jediné, k čemu může u obou borců dojít.

Zdroje:  Twitter - Conor McGregor , Twitter - Petr Yan

Nejnovější články