Potvrzeno! Blachowicz se v prosinci utká s Ankalaevem

Potvrzeno! Blachowicz se v prosinci utká s Ankalaevem Magomed Ankalaev a Jan Blachowicz se v prosinci pobijí o pozici dalšího vyzyvatele | zdroj: Profimedia

Souboj o Procházku, i tak by se dal nazvat zápas mezi Janem Blachowiczem a Magomedem Ankalaevem, oba by totiž s českým šampionem rádi změřily síly.

Jan Blachowicz, bývalý šampion polotěžké divize, dlouho loboval za "největší MMA bitvu v dějinách Evropy" s šampionem Jiřím Procházkou. Ten byl ale neoblomný a první obhajobu nabídl Teixeirovi, kterého sice porazil, ale rád by ukázal, že to dokáže lépe. 

Rodák z polského Těšína se tak dostal do pozice, kdy by si titulovou šanci nejspíš nevyčekal, jelikož se na vrchol sápe také Magomed Ankalaev. Ten má už 9 výher v řadě a ze sportovního hlediska by tedy měl mít před Polákem přednost, jelikož Jan od ztráty šampionského pásu zvítězil pouze nad Aleksandarem Rakičem a to navíc díky jeho zranění. Souboj o post vyzyvatele s rozjetým Dagestáncem pro něj tedy dává naprostý smysl.

O duelu se hovořilo už nějakou dobu, renomovaný novinář Brett Okamoto z ESPN teď ale přišel s informací, že je již domluven a odehraje se na prosincovém UFC 282 v Las Vegas. To zatím postrádá hlavní zápas, ve vzduchu ale visí dvě možné varianty. Jednou z nich je stále ještě odveta Procházka – Teixeira, pro níž by Blachowicz s Ankalaevem zároveň mohli sloužit jako náhradníci. Druhým potenciálním hlavním zápasem je pak očekávaný návrat Jona Jonese, který by se měl střetnout se Stipem Miocicem

Není žádným tajemstvím, že UFC by nejraději Procházku s Teixeirou mělo na lednovém turnaji v Brazílii, to se ale z různých důvodů šampionovi a jeho týmu moc nezamlouvá. Martin Karaivanov ale nedávno na Twitteru "nenápadně" naznačil, že je ve hře i únorový turnaj v Austrálii.

UFC 282 začíná vypadat docela slibně, pomyslná třešnička na dortu, možná spíš dvě, ale zatím chybí: 

Robbie Lawler vs. Santiago Ponzinibbio

Dricus Du Plessis vs. Darren Till

Chris Daukaus vs. Jairzinho Rozenstruik

Joaquin Buckley vs. Chris Curtis

Dalcha Lungiambula vs. Edmen Shahbazyan

Alexander Hernandez vs. Billy Quarantillo

T.J. Brown vs. Erik Silva

Vinicius Salvador vs. Daniel da Silva

Bo Nickal vs. Jamie Pickett

Ronnie Lawrence vs. Cameron Saaiman

Magomed Ankalaev vs. Jan Blachowicz

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články