Blachowicz se chce vyhnout střetu s Ankalaevem, a tak tlačí na šéfa UFC, aby mu dal Procházku

Blachowicz se chce vyhnout střetu s Ankalaevem, a tak tlačí na šéfa UFC, aby mu dal Procházku Jan Blachowicz o souboj s Procházkou hodně stál, teď je zklamaný | zdroj: Profimedia

UFC se zřejmě snaží domluvit souboj Blachowicze s Anakalaevem, což se polskému ex-šampionovi vůbec nezamlouvá a snaží se tomu ze všech sil vyhnout. 

Černým koněm v polotěžké váze UFC, které aktuálně vládne Jiří Procházka, je rozhodně Magomed Ankalaev. Rozjetý Dagestánec sice nepředvádí divácky nejatraktivnější výkony, ale nasbíral už 9 vítězství v řadě. Naposledy před necelými dvěma týdny porazil Anthonyho Smithe a po cenném vítězství se řečnicky zeptal, kolik ještě zápasů bude muset vyhrát, než dostane šanci konečně zabojovat o titul.

Procházka dal ale po poradě s UFC veřejně najevo, že chce nejprve absolvovat odvetu s Teixeirou, kterého sice porazil, ale podle svého názoru nepředvedl vůbec dobrý výkon, což by rád napravil. Zatímco Blachowicz začal do českého šampiona rýt, že mu slíbil zápas a nedodržel samurajský kodex, Ankalaev správně vytušil, že si teď zápas nevyprosí a zacílil právě na "Těšínského Prince".

"Buď připaven, začínám se po mém posledním zápase nudit. Mick Maynard (matchmaker UFC pro polotěžkou divizi, pozn. red.) mi pořád dává snadné zápasy, pro mě jsou všichni snadní, ty jsi další," napsal Dagestánec lámanou angličtinou k příspěvku Blachowicze, který se situoval do role Zaklínače a naivně zadělával na zápas s Kamaru Usmanem, šampionem divize do 77,1 kg.

Z Polska nepřišla žádná odpověď. Až včera Jan znovu zasedl k Twitteru, ve svém příspěvku sice Magomeda vůbec nezmínil, přesto z něj lze mezi řádky vyčíst, že se UFC pravděpodobně rozhodlo jít tímto směrem a o zápas usiluje.

"Fakta:

- Jako první mužský bojovník v Polsku jsem se stal šampionem UFC

- Díky mé práci si mé jméno získává respekt

- Nikdy jsem se nevyhýbal žádné výzvě

- Do UFC jsem šel, abych pro fanoušky vytvářel skvělé momenty

- Ještě jsem neskončil.

Dano White, žádné kraviny, žádná politika, žádné nesmysly. Dej mi Procházku a já ti dám největší MMA zápas v dějinách Evropy. Narozdíl od něj já vždycky držím slovo."

Magomedov prý už na zápas s Blachowiczem kývl a okamžitě tedy reagoval na Polákovo vyjádření, které bere jako výmluvu. 

"2 poslední zápasy jsi prohrál, titulovou šanci si musíš zasloužit, ne dostat. Dana White tě přede mnou nemůže zachránit. Micku Maynarde, nenech toho chlapa přede mnou utéct, zastav ho," rozepsal se. "Polsko má 38 milionů lidí, to z tebe velkou hvězdu nedělá. Říkáš, že se nevyhýbáš soupeřům. UFC mě požádalo, abych s tebou bojoval, a já řekl ano stejně jako pokaždé. Pojďme na to, já jsem připraven."

Pro Jana se samozřejmě jedná o velmi riskantní duel. Výhrou by totiž jen utvrdil své postavení, zatímco prohrou by se jeho cesta zpátky na vrchol divize značně prodloužila. Svými posledními "ubrečenými" vyjádřeními ale u nás určitě přišel o nějaké fanoušky. Mnozí jeho příznivci sice vykřikují, že si pozici vyzyvatele zasloužil vítězstvím nad Rakičem. To ale přišlo díky Srbově zranění, takže se nezdá být úplně legitimní. Blachowicz navíc o titul předtím přišel po velmi špatném výkonu, další vítězství by mu tedy určitě prospělo. UFC zároveň nemá rádo bojovníky, kteří až moc taktizují při výběru soupeřů, klidně by se tak mohlo stát, že před Janem dostane v budoucnu titulovou šanci právě Ankalaev, který by si ji ze sportovního hlediska určitě zasloužil.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články