Video: Připomeňte si první zápas mezi Yanem a Sterlingem, který skončil zakázaným kolenem

Video: Připomeňte si první zápas mezi Yanem a Sterlingem, který skončil zakázaným kolenem Aljamain Sterling vs Petr Yan | zdroj: Profimedia

Tento víkend se konečně střetnou znovu, jejích první souboj totiž skončil dost kontroverzně, když ruský bojovník Petr Yan trefil Američana Sterlinga zakázanou technikou.

Psal se 6. březen, když Petr Yan nastoupil proti Aljamainu Sterlingovi k první obhajobě šampionského titulu v bantamové divizi, který předtím získal nad legendárním Jose Aldem. 

V úvodních vteřinách měl překvapivě navrch americký vyzyvatel, který do souboje vlétl v opravdu velkém tempu. Dost nerozvážná taktika, protože Yan je známý tím, že se rozjíždí postupně a s přibývajícími koly, když má soupeře načtené, se stává lepším a lepším. Postupně tedy začal jasně dominovat a Sterling až příliš často končil na zemi.

Osudný moment přišel před koncem čtvrtého kola, když Američan klečel na zemi. Rozhodčí na to Yana upozornil, protože je v takové chvíli zakázáno používat koleno do hlavy. Jenže přesně to tam ruský tvrďák poslal a zápas zcela oprávněně prohrál na diskvalifikaci.

Sterling nejprve šampionský pás ani nechtěl převzít, jenže o pár hodin později se na internetu objevily záběry, jak si ho během oslav užívá. Není divu, že tímhle u mnoha fanoušků i Yana dost klesl, zápas totiž na body jasně prohrával a pokud do odvety znatelně nezvýšil svou fyzičku či diametrálně nezmění taktiku, nemá proti Petrovi prakticky šanci. Posoudit můžete koneckonců sami.

Nyní konečně dojde na odvetu, kterou pozdrželo Sterlingovo zranění krku. Yan mezitím stihl získat prozatimní titul, když přejel mladého dravce Coryho Sandhagena. Sjednocující titulový souboj Petr Yan vs. Aljamain Sterling 2 bude hlavním předzápasem víkendového UFC 273. V našich končinách přijde na řadu pravděpodobně v neděli okolo půl šesté ráno.

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články