Procházka má na to, aby porazil Jona Jonese, myslí si poslední přemožitel českého samuraje

Procházka má na to, aby porazil Jona Jonese, myslí si poslední přemožitel českého samuraje Jiří Procházka vs. Muhammed Lawal 2 | zdroj: FOTO: RIZIN FF

Jak se nesmazatelně zapsat do historie MMA? Porazit Jona Jonese! A Muhammed "King Mo" Lawal je přesvědčen, že Procházka má všechny zbraně k tomu, aby na nejdominatnějšího šampiona v dějinách UFC vyzrál.

Martin Karaivanov, trenér Jiřího Procházky, se kdysi nechal slyšet, že tou největší metou je pro něj souboj jeho svěřence s Jonem Jonesem. Ten bývá mnohými považován za vůbec nejlepšího MMA bojovníka a v oktagonu na něj nevyzráli ani takový fighteři jako Daniel Cormier, Alexander Gustafsson či Glover Teixeira.

Muhammed „King Mo“ Lawal, který jako poslední dokázal Procházku porazit, se teď nechal slyšet, že právě český samuraj je podle něj tím, kdo by nad legendárním Jonesem dokázal jako první zvítězit (pokud tedy nepočítáme Matta Hamilla, kterému se to "povedlo" díky sporné diskvalifikaci).

„Upřímně si myslím, že zcela zdravý Procházka může porazit Jona Jonese. Podle mě je Jones skvělý bojovník, patrně nejlepší v historii. Abyste dokázali porazit někoho tak technického, musíte mu prostě nakopat zadek. Musíte na něj tlačit a bojovat, jako by šlo o tříminutový zápas. Jiří bojuje ve vysokém tempu. Je bezohledný. Nebude se vás snažit technicky přetlačit ale prostě jen porazit. Myslím si, že Jiřího styl by Jonesovi dělal opravdu velké problémy. Neříkám, že ho určitě porazí, ale jeho styl by Jonovi nadělal opravdu velké potíže,“ prohlásil Lawal v rozhovoru s Chaelem Sonnenem na adresu bývalého soupeře.  

Zápas Jones vs. Procházka samozřejmě aktuálně není na pořadu dne. Američan totiž přešel do těžké váhy a nabral za tím účelem velké množství svalů, takže shazování do polotěžké divize (93 kg) již v jeho případě není reálné. Pokud ale Jiří po návratu znovu získá šampionský pás a následně vyřídí všechny adekvátní vyzyvatele, souboj s Jonem se určitě začne skloňovat. Záležet ale bude také na tom, jak Jones dopadne při návratu proti Cirylu Ganeovi. Jejich zápas se odehraje už 5. března na turnaji UFC 285 v Las Vegas.

"King Mo" Procházku porazil v roce 2015 ve finále silvestrovského turnaje japonské organizace RIZIN. Od té porážky Jiří ušel už pořádný kus cesty, porážku Lawalovi oplatil, nasbíral 13 výher v řadě a dokráčel až k titulu UFC.

„Všichni jsme viděli, co Jiří v UFC dokázal. Je obrovsky sebevědomý. Bojuje s rukama dole, má tvrdou bradu a obrovský fyzický fond. Vidět ho, jak donutil Glovera odklepat, bylo naprosto úžasné,“ rozplývá se Lawal na adresu českého zápasníka. „Jediná moje obava je, že do toho jde pořád dost bezhlavě. Je sice dost odolný, ale to jednoho dne zmizí.“

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články