Žádný jiný zápas nechci víc než ten s Jiřím, prohlásil Hill a originálně odpověděl na Procházkův vzkaz

Žádný jiný zápas nechci víc než ten s Jiřím, prohlásil Hill a originálně odpověděl na Procházkův vzkaz Jamahal Hill a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Jamahal Hill se zmocnil pásu šampiona polotěžké divize a rozhodně se nechystá vyhýbat výzvám. Zápas s Procházkou vnímá jako možnost katapultovat se k vyšším výplatám.

Jamahal Hill dokonale využil nečekanou šanci, která se mu naskytla, když prosincový souboj o titul polotěžké divize UFC mezi Blachowiczem a Ankalaevem skončil bez vítěze a UFC narychlo shánělo soupeře pro Glovera Teixeiru, který se jim hodil jako hlavní tahák turnaje v Brazílii. Nebýt toho, Američan s přezdívkou "Sweet dreams" (Sladké sny) by si na příležitost bojovat o pás ještě nějaký čas počkal, možná by ji ani nikdy nedostal, pokud by na špici nabité váhové kategorie zaváhal. Teď je ale šampionem a chce víc.

"Jsem teď hladový, když jsem se teď zapsal do historie, chci do ní své jméno opravdu vytesat. A chci to udělat proti velkým jménům, jako jsou Procházka, Pereira, Ankalaev nebo Blachowicz," ujasnil Hill, že nemá v plánu se vyhýbat výzvám. 

Znovu také připomněl, že se chce poměřit s Procházkou. A už mu dokonce vtipně odpověděl na vzkaz, jenž mu rodák z Hostěradic vzkazoval, že si pro něj jde. "Ale kde jsi?" ptá se ve videu, jenž rovněž natočil v zasněžené krajině.

"Není žádný jiný zápas, který bych chtěl víc než tenhle," prohlásil nový šampion v pořadu The MMA Hour a vysvětlil proč. "Vím, že je to velký fight a vím, že by mě mohl katapultovat k takovým částkám, v kterých se chci pohybovat." Navíc je přesvědčen, že je ve všech aspektech lepší než český bojovník.

"Počkám, nechám ho během několika dalších měsíců projít rehabilitací a těmahle věcma. Ale okolo dubna chci odpověď. Chci vědět, jestli se vrátí, jestli bude zpět okolo té doby. Pokud ne, tak se musí začít s přípravami, abych bojoval s někým jiným."

Problém je to, že nikdo nevykrystalizoval jako jasný vyzyvatel. Možností by podle nového šampiona mohla být odveta Magomeda s Janem. V hlavě má pak ještě jedno jméno.

 "Rád bych viděl Anthonyho Smithe bojovat o titul, ať už by to bylo proti mě nebo komukoliv jinému. Podle mě už je tu dost dlouho, měl šanci, vydrápal se zpátky a zaslouží si další pokus."

Právě "Lionheart" měl s Hillem původně v březnu bojovat, nakonec mu ale místo toho pomáhal s přípravou na Teixeiru. Oba však opakovaně prohlašovali, že nemají se vzájemným zápasem problém, obzvlášť pokud bude ve hře titul. Nový šampion si ale uvědomuje, že z pohledu UFC bude jeho kamarád nejspíš potřebovat minimálně jednu další pořádnou výhru. Jako nejpravděpodobnější varianta se tedy zatím jeví asi zápas s Procházkou.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články