Usman jmenoval tři potenciální soupeře, nejpravděpodobnější se jeví souboj s Chimaevem

Usman jmenoval tři potenciální soupeře, nejpravděpodobnější se jeví souboj s Chimaevem Kamaru Usman vs. Leon Edwards | zdroj: Profimedia

Na Leona Edwardse ani napodruhé nestačil a už se nemůže pyšnit statutem šampiona. To ale neznamená, že by Kamaru Usman přemýšlel nad koncem kariéry, v rozhovoru pro ESPN prozradil, že už naskočil zpátky do tréninku a vyhlíží příštího soupeře. Na mušce má hned tři.

"Já a Khamzat. Bum!" ukázal jako první na Chimaeva. "Jsem teď v pozici, kdy se tím bavím, a co je největší, nejzábavnější, nejintenzivnější zápas, který mě opravdu donutí něco cítit? Tohle je ten fight, mohl by vévodit velkému pay-per-view turnaji."

Usmanovi by prý ani nevadilo, kdyby se souboj musel odehrát ve váze do 84 kilogramů namísto jeho obvyklých 77 kg. Není divu, vždyť patří k největším zápasníkům v divizi a v minulosti si maloval, jak půjde ukořistit titul do polotěžké váhy (93 kg). Vysvětlil také, že z pozice šampiona se ke střetu s Chimaevem moc neměl, protože si podle něj bojovat o titul nezasloužil. Teď je však situace jiná a je to pro něj nejzajímavější varianta.

Jako druhého zmínil překvapivě Stephena "Wonderboye" Thompsona. "Je to poslední chlap z mé éry, se kterým jsem ještě nezápasil. Měli jsme se potkat, ale vždycky jsme se minuli. To je zajímavý fight, má šílený styl, se kterým bych se musel popasovat."

A do třetice všeho dobrého? "Je to šílenost, ale Conor vždycky říkal, že chce třetí titul, nebo ne?" nadhodil Usman duel proti McGregorovi, který by mu pravděpodobně zajistil největší výplatu. "Když jsem byl šampion, tak si nemohl jen tak přitančit, všechny přeskočit a bojovat o titul. Musíš ukázat, že si to zasloužíš. A co je lepší než zápas s jedničkou divize?"

Ultimátním cílem pro Usmana ale zůstává čtvrtý souboj s Leonem Edwardsem, zejména pokud bude dál kralovat. "Potřebuju, abys mi ukázal, že jsi lepší než já od začátku do konce," vzkázal šampionovi, pro kterého má jinak jen slova uznání.

"Rocky" bude v další obhajobě nejspíš čelit nebezpečnému Colbymu Covingtonovi. Jak jejich zápas vidí Usman? "Sebedůvěra je sakra silná droga, a pokud si do toho zápasu bude Leon věřit, tak má velkou šanci. Ale Colby je hodně dobrý v tom, co dělá. Jeho styl je efektivní. Záležet bude taky na tom, kde a kdy se to odehraje. Vidím to padesát na padesát," nabídl svůj pohled.

 

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články