Náš souboj s Chimaevem je nevyhnutelný, bude to největší událost v dějinách UFC, věří nováček Bo Nickal

Náš souboj s Chimaevem je nevyhnutelný, bude to největší událost v dějinách UFC, věří nováček Bo Nickal Bo Nickal se v USA stal hvězdou univerzitního wrestlingu | zdroj: Profimedia

První zápas v UFC ho teprve čeká, wrestler Bo Nickal si ale už teď představuje velké věci. Jednou z nich by měl být i střet s obávaným Khamzatem Chimaevem na obřím stadionu.

Už tento víkend si premiéru v UFC odbyde Američan Bo Nickal. Půjde o jeho teprve čtvrtý zápas, přesto soubojem s Jammiem Pickettem otevře hlavní část jednoho z největších letošních turnajů. To je hodně ostrý start, ale vedení moc dobře ví, proč to dělá. Nickal se totiž doma v USA stal hvězdou velmi sledovaného univerzitního wrestlingu a je zvyklý startovat před zaplněnými arénami.

"Nebylo to moje rozhodnutí, já nejsem ten, kdo to určuje," vzkázal kritikům na tiskové konferenci před nadcházejícím turnajem. "Očividně si UFC myslelo, že je to ten správný tah. A pokud jde o můj názor, tak si to myslím taky. Spousta lidí mě chce sledovat, vidět, jak se mi bude dařit."

Ačkoliv se některá Nickalova prohlášení mohou na nováčka zdát až přehnaně sebevědomá, za mikrofonem působil pokorně. Přiznal, že tak rychlý kariérní postup v rámci MMA nečekal. Odmítl také dohady o tom, že mohl na úvod dostat zajímavého soupeře. "Já prostě rád soutěžím, je mi jedno proti komu," řekl a dodal, že ho samozřejmě těší, že jej lidi už začínají párovat se známějšími jmény.

"Je to moje premiéra v UFC, takže si myslím, že je to adekvátní soupeř a dává to smysl. Mám to 3-0 a trénuju teprve rok a půl. Zlepšuju se, ale zároveň nepřeskakuju žádné vývojové kroky. Chci si být jistý, že až budu bojovat proti těm nejlepším na světě, tak jim budu také dominovat."

Už teď se samozřejmě mezi fanoušky řeší potenciální souboj s Khamzatem Chimaevem, který rovněž vyniká především skvělým wrestlingem. "Bylo by to velké. On je teď asi největší vycházející hvězda, která ještě nemá pás. A myslím, že náš střet je nevyhnutelný," rozpovídal se na toto téma Bo. "Je to něco, co si během tréninku představuji. Když mám těžký trénink, poslední sprint nebo sérii v posilovně. Takže, ať už ten zápas přijde za rok, tři nebo pět, já budu připraven. Hodně pracuji s vizualizacemi a ten zápas vidím jako hlavní souboj na stadionu Raiders (Las Vegas) před tak sto tisíci lidmi a bude to největší událost v dějinách UFC. Teprve čas ukáže, jestli to bude nebo ne, ale já dělám vše, co můžu, aby se to uskutečnilo." Minimálně v návštěvnosti ale tento sen nevyjde, zmíněný stadion má totiž kapacitu "jen" cca 65 tisíc diváků, i to by ale na rekord v rámci MMA stačilo (ten současný drží KSW s necelými 58 tisíci).

Hlavním cílem v MMA je ale prý pro Nickala stát se nejlepším bojovníkem napříč váhovými kategoriemi. První krůček udělá už tento víkend (Hlavní část UFC 285 startuje ve 4:00 našeho času). Jamie Pickett by neměl představovat velkou překážku a pravděpodobně to bude jeho rozlučka s UFC, kde ze 6 zápasů zatím vyhrál pouze 2. 

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články