Jejich grappling je skoro k smíchu. Bo Nickal si už teď věří na šampiona Pereiru i Adesanyu

Jejich grappling je skoro k smíchu. Bo Nickal si už teď věří na šampiona Pereiru i Adesanyu Sebevědomí Bo Nickalovi rozhodně nechybí | zdroj: Profimedia

Hvězdný americký wrestler si sice v kleci UFC zatím nepřipsal ani jediný zápas, už teď by si ale věřil na dva nejvýše postavené bojovníky střední váhy.

V profesionálním MMA absolvoval pouhé tři zápasy, už teď má ale v hledáčku ty nejvyšší mety a sebevědomí na rozdávání. Sebevědomí až takové, že by si v tuto chvíli věřil na současného šampiona střední váhy Alexe Pereiru a také na předešlého krále Israela Adesanyu.

U naprosté většiny jiných bojovníků bychom asi v této souvislosti mohli mluvit o aroganci, Bo Nickal má však již teď schopnosti, kterými by svá prohlášení mohl podepřít. Má za sebou vynikající kariéru v univerzitním wrestlingu a bezesporu se dá říct, že jde o jednoho z nejlepších wrestlerů, kteří v poslední době přestoupili do MMA. A tak přestože má v tomto sportu zatím pouze skrovné zkušenosti, jsou od něj velká očekávání. Navíc ve střední váze, kde Nickal nastupuje, je v současnosti jen velmi málo kvalitních zemařů, mezi něž rozhodně nepatří právě Alex Pereira a Israel Adesanya, kteří oba přišli do MMA z kickboxerského prostředí.

A právě nedostatek schopností v boji na zemi tvoří hlavní argument Nickalových posledních vyjádření:

„Neřeknu, že by to byl jednoduchý zápas, protože by to bylo nebezpečné. Ale co se týče našich stylů, tak pro mě jsou to skvělá střetnutí. Viděl jsem několikrát ten jejich zápas a v grapplingu bych prostě vyhrál. Jejich postojářské výměny jsou super působivé, to bez debat. Jsou to naprosto elitní postojáři. Ale když se navzájem dostali do klinče nebo na zem, bylo to skoro až k smíchu,“ prohlásil na adresu svých dvou slavnějších kolegů v pořadu MMA Hour a následně pokračoval:

„Směju se, jak se na zemi pohybují a co tam dělají za věci. A oni by se asi stejně smáli, kdyby viděli mě, jak trénuju na lapách nebo na pytli. Ale myslím, že jakmile bych je dokázal chytit do rukou, neskončilo by to s nimi dobře. A myslím, že to všichni vědí, takže to ode mě není nějaké šokující nebo divné vyjádření.“

Sám si je však velmi dobře vědom, že ani excelentní wrestling nemusí vést nutně k vítězství, jak například v minulém roce dokázal Leon Edwards krásným kopem na hlavu Kamaru Usmana. Věří však, že se získanými zkušenostmi dokáže riziko, jaké představují skvělí postojáři, eliminovat na minimum:

„Myslím, že čím získávám víc zkušeností v MMA, ve sparinzích atd, tím více rozumím správné vzdálenost v postoji, lépe chápu, kdy jsem v nebezpečí...Reálně nebudu čekat a stát před tebou v situaci 50 na 50 a nenechám se kopnout do hlavy, buďto půjdu po strhu nebo budu mimo dosah. A vím, že mám dost dobré kardio, abych to mohl dělat po 25 minut, pokud bude potřeba. A navíc, když tě dostanu na zem, budeš v koncích s fyzičkou. A to jen když vůbec přežiješ. Takže podle mě tam bude nebezpečí, že se někde třeba blbě nahnu a dostanu ránu. Ale čím zkušenější budu, tím bude menší šance, že se to stane.“

Cesta k Pereirovi nebo Adesanyovi však pro 27letého Američana teprve začíná. První zápas v oktagonu UFC absolvuje teprve na začátku březnu na turnaji s číslem 285 a hned při premiéře by se měl objevit na hlavní kartě. Soupeřem mu bude Jamie Pickett, s kterým se měl Bo utkat již v prosinci minulého roku, kvůli zranění však musel tento souboj odřeknout.

Zdroje:  mmafighting.com , The MMA Hour

Nejnovější články