Dobrý versus zlý. Chimaev vyzval Whittakera, ten nemá se zápasem žádný problém

Dobrý versus zlý. Chimaev vyzval Whittakera, ten nemá se zápasem žádný problém Robert Whittaker a Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Chvíli to vypadalo, že se z nich stanou dobří kamarádi a budou spolu trénovat. Oba ale nemůžou sehnat soupeře, a tak si spolu domluvili zápas.

Khamzat Chimaev rád vykřikuje, že bude bojovat kdykoliv a s kýmkoliv. Jednu výjimku však v minulosti uvedl, jednalo se o ex-šampiona střední váhy Roberta Whittakera. „Mám toho chlapa rád a nechci s dobrými chlapy bojovat. Potřebuju nějaké záporáky. Chci bojovat se zlými chlapy, abych pak necítil lítost. Chtěl bych s ním trénovat, je opravdu dobrý, jeden z nejlepších na světě.“

Whittaker nebyl proti: „Slyšel jsem, co Khamzat říkal o tom, že chce bojovat se záporáky, a chápu to. Pokud chce trénovat společně, tak já taky a můžeme spolu jít lovit padouchy. Myslím, že to bude velká zábava a můžeme spoustu lidí pořádně přejet,“ smál se australský bojovník.

Na společný trénink ale nedošlo a nyní to vypadá, že je na stole vzájemný zápas. Oba totiž zůstali tak trochu na ocet. Whittaker si sice na UFC 284 doma v Austrálii domlouval Paula Costu, ten ale stávkuje a odmítá bojovat, dokud nedostane vyšší plat. Chimaev zase čeká, jak dopadne titulová odveta ve welteru (77 kg) mezi Edwardsem a Usmanem. A tak zacílil právě na australského "Smrťáka".

"Dobrý chlap versus zlý chlap, pojďme to uskutečnit. Jen respekt, Roberte Whittakere," napsal neporažený Čečenec na Instagramu.

A australský "Smrťák" s tím očividně také nemá problém. "Pojďme to udělat," reagoval pro Submission Radio. "Pokud mi ten zápas bude nabídnut, tak to potom bude on. Jo, myslím si, že je to dobrý fight, bylo by to proti němu těžké. Je to fenomenální bojovník, má hodně silných stránek. Ale já také, jsem pro něj úplně stejně těžký soupeř. Mám dobré ruce, umím dobře bránit takedowny, těžko se držím na zemi, pořád jsem v pohybu." 

Whittaker má za to, že záměrem UFC je vystřelit Chimaeva rovnou na špici střední divize. Pokud by totiž bývalého šampiona porazil, dávalo by naprostý smysl, aby se utkal o titul, ať už ho tou dobou bude držet Pereira či Adesanya. To samé by v případě vítězství samozřejmě platilo i pro Roberta. Je však možné, že vedení se tenhle superfight moc zamlouvat nebude, byť by fanoušky určitě zajímal, protože by si zkomplikovalo dění hned ve dvou divizích najednou.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články