Costa odmítá bojovat, dokud nedostane přidáno. Naštvaný Whittaker si chce vybít zlost na komkoliv jiném

Costa odmítá bojovat, dokud nedostane přidáno. Naštvaný Whittaker si chce vybít zlost na komkoliv jiném Paulo Costa a Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Paulo Costa se nedohodl s UFC na platových podmínkách a ze zápasu s Robertem Whittakerem tak nic nebude. Australan z toho moc nadšený není a plánuje za to potrestat kohokoliv, s kým jej UFC zavře do klece.

Špatná zpráva dorazila z Austrálie, kde se měl 12. února na turnaji UFC 284 v Perthu střetnout Robert Whittaker s Paulem Costou. Teď je však jisté, že fanoušci se tohoto zajímavého zápasu nedočkají. Podle všeho za to mohou neúspěšná jednání mezi UFC a Paulem Costou, který za souboj s bývalým šampionem požadoval mnohem větší částku, než bylo UFC ochotno nabídnout.

Není to poprvé, co má UFC s Costou problémy. Brazilský svalovec se v minulosti proti svému chlebodárci několikrát ostře vymezoval, protože se cítil finančně nedoceněný. Teď mu zbývá poslední zápas podle dosavadní smlouvy a s vedením nejslavnější organizace jednal ohledně nového kontraktu, na kterém se ale podle všeho ještě nedohodli. K celému incidentu se Paulo nedávno vyjádřil na svém Twitteru:

“Skvělé zápasy jdou ke dnu kvůli nedostatku vyjednávacích schopností (ze strany UFC). Měli by přestat být uražení,” napsal Costa. “Myslím, že na to jdou špatnou cestou, dělat své zápasníky nešťastnými ohledně smluv není moc chytré. Nejsem to jen já, pamatuji si další případy: Ngannou, O’Malley, Mark Hunt atd.”

Luke Rockhold vs. Paulo Costa zdroj: Getty Images

Paulo dal na Twitteru dopředu vědět i Whittakerovi, že s ním zápasit v Perthu nebude, a že se mu omlouvá, ale je to prý jenom vina UFC:

“Cítím se smutný za Roberta, protože UFC mu neřeklo pravdu,” napsal Costa. “Nezasloužíš si to. Promiň, brácho, nebudu s tebou v Perthu bojovat. UFC náš zápas zveřejňuje, aby prodalo lístky, musíš si to uvědomit. Nic mi nezaplatili, jdu z toho ven! Nedělám si srandu.”

O pár dní později už informaci potvrdil i sám Whittaker, který nebyl ze špatné zprávy vůbec nadšený:

"Jsem si jistý, že jste viděli média a zvěsti, které teď kolují o turnaji v Perthu, a je znepokojivé říct - velmi znepokojivé říct - že jsou pravdivé," sdělil Australan prostřednictvím videa fanouškům. "Zápas s Costou se nekoná. UFC se snažilo udělat vše, co bylo v jeho silách, aby ho k zápasu dostalo. Pokud vím, dali mu novou smlouvu, aby zápas přijal, a on ho stejně nepřijal. Takže ano, zápas v Perthu se nekoná. Chtějí mě přeložit na březen nebo duben. Je to velmi nepříjemné.”

Zrušení zápasu je pro Whittakera obzvláště nešťastné, protože se pro něj mělo jednat o návrat na domácí půdu, kde je obrovskou hvězdou (jeho první souboj s Israelem Adesanyou v roce 2019 v Melbourne dodnes drží rekord v návštěvnosti – přes 57 tisíc diváků) a sympatický Australan se chtěl před svými fanoušky a přáteli opět ukázat. Navíc jej případná výhra nad Costou mohla znovu dostat k titulové šanci, tentokrát možná proti novému králi divize – Alexi Pereirovi.

"Omlouvám se všem přátelům, fanouškům a rodině, kteří tam jdou, aby mě viděli v práci, ale není to v mých rukou. Jsem naštvaný. Byl jsem připravený trénovat přes Vánoce, trénovat přes Nový rok, dát si tu práci. Už teď jsme hodně dlouho trénovali v mém přípravném kempu. Všichni vědí, že trénuji. Moje kempy jsou poměrně dlouhé. Už makám hodně dlouho a chtěl jsem po zápase vzít rodinu a jet na dovolenou. Chtěl jsem dětem koupit nějaké nové hračky, vydělat nějaké peníze, zaplatit nájem. Jo, to všechno jde zatím stranou. To všechno se odsunulo. Je to pro mě nepříjemné.”

Svou frustraci chce ale Robert přetavit v něco pozitivního. "Budu prostě trénovat, budu trénovat naplno, budu trénovat jako démon a vybiju si frustraci na dalším soupeři. Ať už přede mě postaví kohokoli. V první čtvrtině příštího roku se dostanu do klece a udělám svou práci.”

UFC je známo tím, že se obecně ke svým bojovníkům nechová příliš taktně a spousta z nich si stěžuje i na platové podmínky. Costa si měl v minulém zápase proti Lukovi Rockholdovi vydělat “jen” 120 tisíc dolarů (2,7 milionu Kč), kdy 60 tisíc dostal za zápas a 60 tisíc za výhru, což opravdu není na tak známé jméno moc. Z minulosti je však patrné, že pokud nejde o superstar jako třeba Conor McGregor, UFC většinou na nátlak bojovníka ohledně zvýšení platu moc neslyší. Je ale také otázkou, kolik Brazilec požaduje.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články