Mám plat jako začátečník, zlobí se Paulo Costa a odmítá bojovat

Mám plat jako začátečník, zlobí se Paulo Costa a odmítá bojovat Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Populárnímu brazilskému bojovníkovi dochází trpělivost a pokud UFC rychle nepřijde s lepší finanční nabídkou, počká si na vypršení kontraktu a vyrazí za lepším jinam.

Ačkoliv UFC zveřejnilo, že je na únorový turnaj v Austrálii domluven duel domácího Roberta Whittakera s Paulem Costou, brazilský bojovník to popírá. Už delší dobu totiž dává hlasitě najevo nespokojenost se svým platem. "Čas bojování zadarmo je pryč," prohlásil v rozhovoru pro Submission Radio. "MMA miluju, ale nemůžu bojovat jen pro lásku, musím platit účty."

Costa samozřejmě zadarmo nebojuje a dostává peníze, o kterých si většina jiných bojovníků může nechat jen zdát. Za poslední zápas s Lukem Rockholdem měl údajně dostat minimálně 130 tisíc dolarů (cca 3 miliony Kč) plus bonus 50 tisíc dolarů (přibližně 1,2 milionu korun) za nejlepší zápas večera. V porovnání s americkým ex-šampionem, kterého na body porazil, to ale byl jen zlomek.

"Mám stejnou výplatu od roku 2017. Takže je to šílené. Bojoval jsem s chlapy z nejlepší pětky a dostávám peníze jako začátečník," zlobí se Costa. Vedení s ním prý souhlasilo v tom, že je výše jeho odměny neadekvátní, novou nabídku však zatím nedostal.

Zápas s Whittakerem se přitom Paulovi zamlouvá, protože prý Australana obdivoval od první chvíle, co ho viděl bojovat. Případná výhra by ho navíc mohla dostat k souboji o titul nebo k vytoužené odvetě s Adesanyou, který ho v prvním vzájemném zápase hrubě zneuctil.

"Chci do toho zápasu jít, ale nemám uzavřenou žádnou dohodu. UFC mi nic neposlalo, žádnou smlouvu ani nabídku. Je to divná situace. Nevím, co se s nimi děje, protože sami víte, že zveřejňovali zápasy, když už byly domluvené. Jenže to není tenhle případ." Vedení dal tedy ultimátum, čas vyprší dva měsíce před turnajem v Perthu, tedy 11. prosince.

Pokud nepřijde dobrá finanční nabídka, počká si brazilský fighter na vypršení své stávající smlouvy, což by mělo být někdy v polovině příštího roku. Už v minulosti uvedl, že by pak pravděpodobně zkusil box, v němž momentálně vidí velký potenciál.

"MMA je strašně těžké, musíte hodně trénovat. Dřív jsem trénoval šest hodin. Když k tomu přidáte fyzioterapeuta, masáže, tak jsem každý den strávil osm, devět hodin mimo domov. Zotavoval jsem se. Takže je to hodně práce a výplata, alespoň v mém případě, za to nestojí. MMA miluju, dostalo mě sem. Jsem za to velmi vděčný, ale někdy prostě potřebuješ zaplatit účty, brácho. Musíš se starat o svou budoucnost. A to jak vypadá moje smlouva... Myslím, že jednou z největších chyb v mé kariéře bylo podepsání toho kontraktu v roce 2017. Tak dlouho za tak málo peněz. Nepodepsal jsem chytrou smlouvu. Ale byla to částečně moje chyba a částečně mého tehdejšího manažera, takže se to teď snažím napravit," uvedl Brazilec s přezdívkou Borrachinha a dodal, že si dokonce najal právníky, aby mu s tím pomohli.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články