Costa totálně selhal a s Vettorim se utká v polotěžké váze. "Je to lenoch a klaun!" kritizují ho bojovníci

Costa totálně selhal a s Vettorim se utká v polotěžké váze. "Je to lenoch a klaun!" kritizují ho bojovníci Paulo Costa - Marvin Vettori | zdroj: Getty Images

Nad některými činy brazilského bojovníka Paula Costy zůstává rozum stát. Před posledním zápasem se opil, nyní zase nebyl schopen navážit, jeho souboj s Vettorim tak musel být přesunut ze střední do polotěžké divize.

V hlavním zápase turnaje UFC Vegas 41, který odstartuje už dnes večer, se za poslední týden měnila váhová kategorie hned třikrát. Původně jsme se mohli těšit na souboj ve střední váze (-84 kg), ale Paulo Costa už ve středu oznámil, že nezvládne shodit, a proto se měl nakonec s Marvinem Vettorim utkat v tzv. domluvené váze do 88,5 kg.

To se ale včera znovu změnilo, protože oba borci udělali novou dohodu a duel tak nakonec bude v rámci polotíhy (-93 kg), tedy skoro o 9 kilo víc než bylo původně v plánu. Costa za svou neprofesionalitu zaplatí a odevzdá Vettorimu 20 procent ze své odměny. Brazilský fighter navíc za nepochopitelné selhání čelí vlně kritiky a nejvíce je mu vyčítáno, že neprojevil dostatek vůle a při shazování se málo snažil.

Ostře se do něj opřel například známý bijec Anthony „Rumble“ Johnson. Ten měl přitom sám se shazováním velké problémy a několikrát nenavážil, což nejspíš mohlo i za to, že byl z nejslavnější organizace v roce 2014 na nějakou dobu vyhozen. Rumble si ale stojí za tím, že nikdy nic nevypustil a shazovat se pokaždé pokoušel až do poslední vteřiny.

„V UFC jsem třikrát nenavážil,“ napsal Johnson do svého instagramového příběhu. „Ale i když jsem věděl, že to bude boj, tak jsem se pořád snažil. Nebyl jsem nikdy zmetek, abych to kvůli lenosti zkoušel uhrát na domluvenou váhu. Costa chce získat slávu, aniž by do toho dal nějaké úsilí."

„Můžete mě za tohle natlouct, ale já jsem nikdy nepřišel s žádnými výmluvami. Když tedy teď Costa bojuje v polotěžké váze, tak ať tam rovnou zůstane. Tam už nebudou žádné výmluvy a nikdo neuvidí, jak je líný. Věřte mi, že nabírání hmotnosti je mnohem lepší a usnadňuje vám život.“

Do Costy se pustili i mnozí další, například jeho krajan Gilbert Burns, který jasně naznačil, že se za svého kolegu stydí.

„Strašně neuctivé," napsal Burns na svůj twitterový účet. „Jsem Brazilec, ale no tak. Do toho Marvine Vettori, opravdový gangster je tu. Když jsi připraven, tak jsi připraven. Ať je to v jakékoliv váze."

Elitní bojovnice pérové váhy Megan Anderson dokonce požaduje, aby byl Costa ještě více potrestán. „V tuto chvíli je to prostě směšné," domnívá se. Za zjevný nedostatek profesionality a respektu by měl dostat tvrdší trest než jen 20 % z jeho peněženky."

S tvrdším postihem souhlasí i poslední vyzyvatelka muší váhy Lauren Murphy, která doufá, že Costa přijde o 20 % odměny i z nové smlouvy ve vyšší divizi. Aleksandar Rakič nazval Brazilce prostě a jednoduše klaunem.

Že nakonec Costa nadobro zakotví v druhé nejtěžší váhové kategorii, je velice pravděpodobné. Jak se nakonec on sám rozhodne je však otázkou dalších týdnů. Teď se můžeme těšit především na jeho zápas s Vettorim. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 41 totiž začíná už dnes od 22 hodin.

Zdroje:  MMA Junkie , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články