Láhev vína před zápasem a transplantace vlasů. Costa promluvil o důvodu poslední porážky a své nové kštici

Láhev vína před zápasem a transplantace vlasů. Costa promluvil o důvodu poslední porážky a své nové kštici Paulo Costa svoji životní šanci doslova promarnil. | zdroj: Getty Images

Bývalý vyzyvatel ve střední váze UFC Paulo Costa poskytl rozhovor, ve kterém vysvětloval svůj výpadek proti Adesanyovi a ukázal nedávnou transplantaci svých vlasů.

Paulo Costa nedávno poskytl novináři ESPN Brettu Okamotovi první rozhovor po své prohře s Izraelem Adesanyou. Tento zápas se odehrál téměř před rokem a tehdy do něj „Borrachinha“ vstupoval jako neporažený bojovník.

Jeho předešlé výkony slibovaly pořádný zápas, protože Costa do každého svého soupeře najel jako tank a jeho tvrdé údery a neustálý tlak vzbuzoval respekt. Sebevědomí neporaženého bojovníka navíc budilo dojem, že by mohl mít proti do té doby také neporaženému šampionovi Adesanyovi šanci.

Ale Costovi se zápas vůbec nepovedl. Byl jako přikovaný a celé první kolo se nechával Adesanyou pouze okopávat. Ve druhém kole jej nakonec šampion jedním ze svých úderů poslal na zem, kde jej ukončil. Když se Adesanya zvedal oslavit vítězství, neodpustil si „kopulační“ pohyby směrem ke Costovi, který se o tom dozvěděl až ze záznamu a docela pochopitelně zuřil a dožadoval se odvety.

Jeho výkon ale žádný důvod k odvetě nedával, a tak si Costa bude muset zápas s šampionem zase vybojovat. Po nějaké době navíc přišel Costa s výmluvou, proč se mu v zápase nevedlo tak, jak si představoval. Za vše prý mohla láhev vína, kterou si před zápasem dopřál, aby mohl usnout. Není třeba dodávat, že za tuto výmluvu sklidil nejen od Adesanyi, ale i ostatních bojovníků docela velký výsměch.

V nedávném rozhovoru se ale k tomuto incidentu vrátil a snažil se jej vysvětlit:

„Moje hubnutí bylo hodně drsné, ale to je tak vždycky. Problém byl, že v Abu Dhabi se bojuje ráno, ne v noci. Takže dostanete jednu noc navíc k zotavení. A stalo se to, že po mém shazování jsem se zotavil velice dobře. Ale potom jsem znovu trénoval hodně tvrdě. Byl jsem sebejistý, protože jsem trénoval hodně, více, než se doporučuje po takovém hubnutí. A myslím, že tohle udělalo spoustu problémů v mém těle. Měl jsem hodně křečí a velké problémy se spánkem.“

Costa si tak na křeče vzal nějaký přípravek se zázvorem, který mu ale nedovolil usnout. Sáhl tedy po vínu, které mu prý pomohlo usnout i v předchozích případech.

„Rozhodl jsem se bojovat. Nedopustil bych, aby se ten zápas neuskutečnil. Když ode mě odešel fyzioterapeut, šel jsem do postele, ale nemohl jsem spát. Zkoušel jsem melatonin, ale to nepomohlo. Občas zkouším dát si jednu skleničku vína, když cítím hodně stresu. Pomáhá to, ale jen jednu skleničku, když mám čas dostat to pak ze svého těla. Ale tehdy už bylo moc pozdě. Strašně jsem chtěl usnout.“

Historka s vínem je možná pravdivá, ale v podání Costy to však zní spíše jako výmluva. Je taky otázka, jak moc velký vliv to mělo na jeho výkon. Prohrát s tím nejlepším v divizi není zas taková ostuda a možná by měl Costa porážku zkrátka přijmout a znovu se dostat do pozice vyzyvatele.

V rozhovoru Costa také prozradil (i když to bylo docela vidět), že nedávno podstoupil transplantaci vlasů, protože začal plešatět. To je velice zvláštní, protože to není tak dávno, kdy jeho hlavu pokrývaly husté vlasy a nyní šly jasně vidět prořídlá místa. Do zápasu s Marvinem Vettorim, který má Costa naplánovaný na 23. října, však doufá, že už nastoupí zase s bujnou kšticí.

Zdroje:  espn.com

Nejnovější články