Paulo Costa není spokojen s platem v UFC, to už za něj prý do zápasu s Canonnierem našlo náhradu

Paulo Costa není spokojen s platem v UFC, to už za něj prý do zápasu s Canonnierem našlo náhradu Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Paulo Costa se podle všeho nepohodl s UFC na penězích a proti Cannonierovi nakonec nenastoupí.

Zdá se, že jeden z očekávaných letních taháků UFC se bohužel neuskuteční. Podle posledních informací totiž Paulo Costa, který je bývalým vyzyvatelem a nynější dvojkou střední váhy, zrušil zápas proti čtyřce žebříčku Jaredu Cannonierovi, který byl naplánovaný na 21. srpna. Důvodem je Brazilcova nespokojenost s finančním ohodnocením.

„Jestli UFC chce, abych bojoval v hlavních zápasech, musí mi také zaplatit jako hlavnímu bojovníkoviYoutubeři ukazují ubohost tohohle businessu,“ postěžoval si Costa ve svém tweetu. Narážel tím pravděpodobně na nedávné vyjádření nechvalně známého Jakea Paula, který se v otázce platů zastal MMA bojovníků. "UFC bojovníci nedostávají férově zaplaceno. Ze všech sportů je tam největší nepoměr mezi tím, co dostanou vlastníci versus to, co zbyde bojovníkům." Je navíc veřejně známo, že se v exhibičních boxerských zápasech s youtubery točí neskutečné množství peněz. Například Ben Askren dostal za své krátké představení údajně odměnu milion dolarů, k čemuž se v průběhu MMA kariéry nikdy ani zdaleka nepřiblížil. A to se mnohým UFC bojovníkům přestává líbit.

Během dnešní noci Costa přidal na Twitter ještě jeden příspěvek, ve kterém tvrdí, že se s UFC na srpnovém zápase v žádném případě nedohodl. „Jen aby bylo jasno. Nikdy jsem smlouvu nepodepsal. Proč tedy UFC tento zápas oznámilo, když to nebylo podepsané?“ ptá se brazilský bojovník, který naposledy bojoval loni v září, kdy vyzval k souboji o titul Israele Adesanyu. V zápase však totálně pohořel, což později sváděl na vypitou láhev vína den před zápasem.

UFC se k této situaci ještě nevyjádřilo. Costa každopádně v minulosti předváděl velmi atraktivní zápasy a byla by velká škoda, pokud bychom jej už neměli v oktagonu vidět. Jak se ale přesvědčil například legendární Jon Jones, šéf UFC Dana White je, co se týče platů, nekompromisní. Podle novináře Bretta Okamota z ESPN už UFC dokonce za Costu našlo náhradníka. Měl by jím být Kelvin Gastelum. Ten přitom za Brazilce zaskakoval i posledně do souboje s Robertem Whittakerem, na bývalého šampiona ale s minimální přípravou nestačil.

Zdroje:  Twitter - Paulo Costa

Nejnovější články