Paulo Costa zvažuje odchod z UFC do boxerského ringu. Bude příštím soupeřem youtubera Paula?

Paulo Costa zvažuje odchod z UFC do boxerského ringu. Bude příštím soupeřem youtubera Paula? Paulo Costa | zdroj: Profimedia

Brazilský bojovník Paulo Costa si už dlouho stěžuje na svoji výplatu v UFC a rád by se podíval do boxerského ringu, kde je tráva zelenější.

Když se srovnávají platy elitních boxerů s platy těch nejlepších UFC zápasníků, vycházejí z toho boxeři mnohonásobně lépe než jejich kolegové z klece. Proto také spousta MMA bojovníků koketuje s myšlenkou zkusit vydělat pořádné peníze mezi čtyřmi provazy.

Spousta fanoušků si vybaví asi nejsledovanější zápas tohoto druhu mezi Conorem McGregorem a Floydem Mayweatherem, ale za zmínku stojí také porážka Bena Askrena a Tyrona Woodleyho z rukou youtubera a boxera Jakea Paula. A k těmto „odpadlíkům“ by se zanedlouho rád přidal také brazilský bijec Paulo „Borrachinha“ Costa, který v boxu možná vidí svou budoucnost.

Box teď letí. Je to nová příležitost. Je to něco, o čem teď přemýšlím. Pořád jsem pod smlouvou v UFC, takže teď nemůžu nic moc udělat. Nejdříve musím ukončit kontrakt,“ nechal se slyšet populární Brazilec. Je si však zároveň dobře vědom, že v UFC má skvělé zázemí a organizace jej dokáže velice efektivně promovat. V boxu už by byl sám za sebe a svůj debut v ringu tak pořád zvažuje:

„Je to těžká otázka,“ pokračoval Borrachinha. „V boxu se platí víc, o hodně víc, v krátkém časovém období. Nicméně tam není taková síla, která by vás vypromovala, jakou má UFC. Plat v UFC je nízký, ale organizace má velkou sílu v tom, jak vás promuje. Je ideální mít obojí. Vzít si to nejlepší z obou světů. To je to, co udělal Ngannou. Stal se šampionem UFC s velice špatnou výplatou. Teď dělá správnou věc. Využívá toho, že je na vrcholu, aby se dostal do lepší finanční situace, mimo UFC,“ zmínil Costa současného šampiona těžké váhy Francise Ngannoua, který se dostal do vážného křížku s UFC kvůli svým finančním podmínkám a stejně jako Costa uvažuje o boxerské kariéře.

Pokud by však Costa přece jen z UFC odešel za větším výdělkem v boxerském ringu, je možné, že by to bylo kvůli zápasu s youtuberem Jakem Paulem. Ten minulý týden ukázal, že box mu jde velice dobře, když si poradil s legendárním Andersonem Silvou. S Borrachinhou už si v minulosti vyměnili pár šťouchanců na sociálních sítích, od vzájemného souboje by tedy nemuselo být daleko.

Paul například kritizoval Costův výkon v posledním zápase s Lukem Rockholdem, kterého Brazilec porazil v šílené a krvavé bitvě na body. Podle amerického youtubera šlo o trapný výkon hodný rvačky na ulici a Costa by prý pro něj byl snadnou kořistí. Brazilec mu na to odpověděl, že nemá problém utkat se s ním ringu, ale že na to se jej youtuber pravděpodobně příliš bojí.

Ve stávající smlouvě s UFC zbývá Costovi už jen poslední zápas, který by měl absolvovat v lednu v Austrálii proti Robertu Whittakerovi. Bude tak mít velkou příležitost dostat se v případě vítězství ze 6. místa rovnou do čela střední divize, i když do boje rozhodně nejde jako favorit. V případě vítězství si však lze jen těžko představit, že by dal UFC sbohem a vrhnul se na nejistou kariéru boxera.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články