Costa touží po pomstě a má v hlavě pouze jediného možného soupeře, pak možná z UFC uteče za lepším

Costa touží po pomstě a má v hlavě pouze jediného možného soupeře, pak možná z UFC uteče za lepším Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že se Paulo Costa už oklepal z druhé porážky ve své MMA kariéře a rád by se na jaře vrátil do klece, aby odbojoval poslední zápas ze své stávající smlouvy s UFC. Pak si chce počkat na zajímavé nabídky.

Paulo Costa patřil ještě donedávna coby neporažený k vážným aspirantům na titul střední váhy UFC. V nejdůležitějším zápase své kariéry však selhal a padl pod údery nenáviděného šampiona Adesanyi. Následovala dlouhá pauza, zpátky do boje se "Borachinha" vrátil po více než roce až loni v říjnu. Po parádní pětikolové bitvě ale nestačil na Itala Vettoriho.

A právě s ním by si letos v dubnu rád dal odvetu. "Pokud to nebude Vettori, tak v UFC není nikdo jiný, kdo by mě zajímal," prozradil Costa pro Ag. Fight. "Pokud by to tedy nebylo o titul, ale nejsem žádný hlupák, abych teď uvažoval o titulovém souboji. Chci bojovat s ním. Je to jediný potenciální soupeř, který mě zajímá. Pokud to nebude on, tak mě ani bojování nezajímá. Dám to vědět Danu Whiteovi."

"Nerespektuji ho. Chci mu ukončit život. Je to debil, blbec. Má nade mnou výhru a myslí si, že je borec, ale je to blb, děcko. Viděli jsme, že je to pitomec, neumí ani správně nosit šortky. Existuje fotka, kde je má opačně a on si pořád myslí, že je frajer. Ale já s ním budu znovu bojovat, tedy aspoň to mám v plánu."

Odveta ale s největší pravděpodobností nepřipadá v úvahu. Vettori už se vyjádřil, že Brazilce porazil, přestože byl o 13 kilo lehčí. Costa totiž tehdy ukázal totální neprofesionalitu a nedlouho před vážením oznámil, že nezvládne splnit limit střední váhy - 84 kg a požádal o jeho navýšení. Šéf UFC Dana White se tedy následně nechal slyšet, že už v budoucnu bude muset nastupovat v polotěžké divizi, proti čemuž Paulo vehementně protestoval. 

Vyjednávací pozici mu ztěžuje také fakt, že mu ve smlouvě zbývá poslední zápas a on sám se netají tím, že by si pak rád vyslechl také nabídky od konkurence. Navíc nikterak neskrývá, že podle něj nejsou peníze v nejslavnější MMA organizaci moc dobré. Je tedy možné, že jej uvidíme i v boxerském ringu, takový Jake Paul by dalším jménem z UFC ve svém životopise určitě nepohrdl.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články