Další přírůstek do Procházkovy divize? Whittaker prozradil, že zvažuje přesun o váhu výš

Další přírůstek do Procházkovy divize? Whittaker prozradil, že zvažuje přesun o váhu výš Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že by v budoucnu řady bojovníků polotěžké divize mohlo rozšířit další velké jméno. Ex-šampion střední váhy Robert Whittaker prý nad přechodem už dlouho přemýšlí, jedna věc ho však odrazuje.

Víkendové UFC v Paříži přinese zajímavý duel ve střední váze (83,9 kg). Bývalý šampion Robert Whittaker poměří síly s druhým mužem žebříčku – Marvinem Vettorim. Za normálních okolností by z tohoto souboje vzešel příští titulový vyzyvatel, tak se tomu ale s největší pravděpodobností nestane. Oba bojovníci už totiž se šampionem Adesanyou bojovali dvakrát a pokaždé odcházeli poraženi.

Whittaker si svou situaci moc dobře uvědomuje, a tak začíná přemýšlet o přechodu výš do polotěžké divize (93 kg), které momentálně vládne Jiří Procházka. O možném přesunu se na popud moderátorů rozpovídal v rozhovoru pro Submission Radio.

"Docela dost o 93 přemýšlím. Problém je, že bych tam nešel, abych se pak zase vracel dolů. Protože prostě nechci jít do polotíhy jako tlustá 84, chápete? Viděli jsme spoustu chlapů, kteří to zkusili, dostali KO a pak se zase vrátili zpátky níž. To nedává smysl."

Bývalý šampion, kterému se přezdívá "Reaper" (Smrťák), ví koneckonců o přechodu do vyšší divize své. Do UFC se totiž dostal jakožto vítěz reality show The Ultimate Fighter, kde se bojovalo ve váze do 77 kg. Ve welteru ale záhy dvakrát narazil a rozhodl se zkusit štěstí ve střední divizi, kde vystoupal až na vrchol a nebýt příchodu Adesanyi, možná by tam vládl stále.

"Když jsem poprvé přešel do 84, nebylo už možné, abych se pak vrátil dolů do 77. Nikdy bych to už nezvládl. Musel jsem nabrat svaly, musel jsem v té váze trénovat," vysvětlil Whittaker, že pokud se pro přestup rozhodne, už nebude cesty zpět. Ačkoliv by pro něj ale vyšší váha byla přirozenější, uvědomuje si i případnou nevýhodu – výškový deficit. Se 180 cm by v polotěžké divizi patřil k nejmenším a není si jistý, zda tomu chce čelit, už proto, že by to byl definitivní krok. "Jakmile se rozhodnu jít nahoru do 93, bude to moje divize. Uzavřel bych tam kariéru, v dobrém nebo ve zlém."

Na přesun pravděpodobně nedojde hned. Robert sám totiž skromně dodal, že ve střední váze stále patří mezi největší zabijáky. Ve 31 letech je navíc v nejlepší formě. O jeho budoucím směřování dost napoví i víkendový střet s Vettorim, kterého by rád jako první ukončil před limitem. Pokud se mu to povede, třeba přece jen nakonec dostane další šanci zabojovat o titul. Obzvlášť, pokud by byl Adesanya v listopadu z trůnu sesazen Alexem Pereirou.  

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články